Zoot #1

Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και ανακαλύψτε το!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Zoot #1

Writer/ArtistRoger Langridge

Είναι σχεδόν απίθανο να βρείτε το ZOOT του Roger Langridge, κατά τύχη μπροστά σας, σε κάποιο κομιξάδικο. Το πρώτο τεύχος της νέας περιόδου (η πρώτη του περίοδος ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ολοκληρώθηκε με το ZOOT SUITE, πριν από περίπου 20 χρόνια) κυκλοφορεί μόνο μέσα από το site του δημιουργού και μπορείτε να το παραγγείλετε με λίγα ευρώ. (Και αν βρείτε και κάποιον να μοιραστείτε τα ταχυδρομικά, ακόμη καλύτερα.)

Για το ίδιο το comic, δεν χρειάζεται να πω πολλά. Παρελαύνουν οι πιο επιτυχημένοι χαρακτήρες του Langridge (Fred The Clown, Fez, Art D’Ecco) σε χαρακτηριστικά comics, ενώ έχουμε και δύο αυτοβιογραφικές ιστορίες, σαν αυτές που ως τώρα ο δημιουργός είχε δημοσιεύσει μόνο διαδικτυακά. Τεχνικά, τα comics είναι άψογα, με τον Langridge να ξεδιπλώνει όλες του τις ικανότητες στις σελίδες του τεύχους, ενώ οι ιστορίες του είναι πιο αβίαστα ευφυείς από ποτέ.

Συνολικά, το πρώτο τεύχος του ZOOT είναι ένα από τα ομορφότερα comics που έχω δει φέτος και στέκεται άνετα δίπλα στις καλύτερες δουλειές του Langridge. Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και ανακαλύψτε το.