Dark Nights Metal #3

Whatever you faced, this is worse.
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Dark Nights Metal #3

WriterScott SnyderArtistGreg CapulloPublisherDC Comics

Το τρίτο μέρος του event αρχίζει με τους Superman και Wonder Woman να ξυπνάνε στην Metropolis, μια εβδομάδα μετά τα γεγονότα του δεύτερου τεύχους, και τον Clark να πηγαίνει στην Gotham να αντιμετωπίσει τον Barbatos και τους ακόλουθούς του. Οι αντίπαλοι αποδεικνύονται ελαφρώς overpowered, και ο Flash καταφέρνει να απομακρύνει τον Superman, προτού συμβεί το μοιραίο, μεταφέροντάς τον στο Oblivion Bar, όπου περιμένουν οι εναπομείναντες ήρωες. Σε αυτό το σημείο, το group διαιρείται σε ομάδες, με τους περισσότερους να ψάχνουν αποθέματα Nth Metal, και οι υπόλοιποι να αναζητούν τον Batman, ο οποίος βρίσκεται εντός του Dark Multiverse.

Κακά τα ψέματα, ένας από τους λόγους που μου άρεσε πολύ το τεύχος, είναι ότι κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο Superman. Θα έλεγε κανείς ότι είναι η φυσική επιλογή, από τη στιγμή που η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς για τους ήρωες, να τοποθετήσει ο συγγραφέας την ελπίδα στο προσκήνιο, όμως, πέραν αυτού, ο Snyder διαχειρίζεται έξυπνα την ισορροπία του χαρακτήρα, ως αδύναμος απέναντι στους ανίκητους Dark Knights, αλλά συγχρόνως ακλόνητος σε θέληση και ηρωισμό.

Μετά το κυνηγητό του προηγούμενου τεύχους, η ιστορία εδώ αλλάζει ταχύτητα, οι “good guys” παίρνουν τον απαραίτητο χρόνο για να συλλέξουν πληροφορίες και να δημιουργήσουν ένα στέρεο πλάνο, δίνοντας έτσι χώρο για character development, και φυσικά για το υπέροχο σχέδιο του Capullo, που συνδυαστικά με τα χρώματα του FCO Plascencia, παντρεύει άψογα το φανταχτερό με το μακάβριο.

Το DARK NIGHTS: METAL φαίνεται να ανεφοδιάζεται προτού εξαπολύσει τα μεγάλα όπλα. Ας ελπίσουμε σε μια εκρηκτική συνέχεια, λοιπόν!