Haikyu Vol. 16

Η μάχη μεταξύ Karasuno και Aoba Joshai συνεχίζεται!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Haikyu Volume 16

Writer/ArtistHaruichi FurudatePublisherViz Media

Η μάχη μεταξύ Karasuno και Aoba Joshai συνεχίζεται! Το παιχνίδι βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και το κλίμα είναι τεταμένο. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Yamaguchi παίρνει την μεγάλη απόφαση να αφήσει πίσω τον φόβο και το άγχος του, και να πάρει την τύχη της ομάδας του, σε ένα πολύ κομβικό σημείο. Το παιχνίδι συνεχίζεται, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται διαρκώς “στον πόντο”. Στο τέλος, όμως, το δίδυμο Hinata-Kageyama ανακαλύπτει ένα νέο είδος συνεργασίας τους, το οποίο δείχνει πως υπάρχει ελπίδα για το μέλλον της ομάδας.

Αυτό που μου άρεσε αρκετά σε αυτό το volume είναι η ανάδειξη του Yamaguchi σε σημαντικό παίχτη, με πρωταγωνιστικό ρόλο. Έρχεται από την αφάνεια, σαν από μηχανής θεός, για να δώσει ελπίδα και να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του να παλέψουν μέχρι τέλους. Πολεμά και νικά τον αγχωτικό του χαρακτήρα και δείχνει πώς ακόμη και ο πιο ακίνδυνος (φαινομενικά) παίκτης του Karasuno, κρύβει μέσα του έναν γίγαντα. Επιπλέον, οι Hinata-Kageyama βρίσκουν, επιτέλους, έναν νέο συνδυασμό, ο οποίος φαίνεται ανίκητος.

Πέρα από το πολύ ενδιαφέρον σενάριο και τις εξελίξεις, όμως, σταθερή αξία παραμένει το artwork του Haruichi Furudate. Για ακόμη μια φορά, είναι άψογο, λεπτομερές και γεμάτο ένταση, απόλυτα ταιριαστό με τα όσα διαδραματίζονται στην ιστορία.