Justice League #31

Ένας μέτριος επίλογος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League #31

WriterBryan HitchArtistFernando PasarinPublisherDC Comics

Στο φινάλε του “Legacy”, τα περισσότερα μέλη της Justice League έχουν κυριευτεί από το Darkness, και οι νεαρότεροι απόγονοί τους από το μέλλον, καλούνται να τους αντιμετωπίσουν σε μια τελευταία μάχη. Με τη βοήθεια των Batman, Aquaman και Hippolyta, καταφέρνουν να αποτάξουν τον εχθρό από τα σώματα των γονιών τους, και η ιστορία κλείνει με την επιστροφή στο δικό τους timeline.

Όπως και με άλλα arcs του Hitch, σαν τα “Timeless” και “Τhe Kindred”, έτσι και εδώ, το μεγάλο πρόβλημα είναι ο villain της υπόθεσης. Ενώ ο συγγραφέας έχει αποδείξει τις ικανότητές του στο characterization των μελών της Justice League, η Hippolyta ως Sovereign δεν έπεισε ποτέ, γιατί, εν τέλει, το υποτιθέμενο κίνητρό της, ήταν εκτός χαρακτήρα, και η μεταστροφή της, σε αυτό το τεύχος, εξαιρετικά εύκολη. Παράλληλα, ο πραγματικός “κακός” της ιστορίας, ήταν άσχετος με την ίδια, χωρίς κανένα υπόβαθρο, ένα ζοφερό και αυθαίρετο σκοτάδι, που εμφανίζεται από το πουθενά και απλώς εξυπηρετεί έναν αναγκαίο ρόλο στο comic.

Εντούτοις το σχέδιο του Pasarin, όπως το είδαμε και στα προηγούμενα τεύχη, παραμένει η σταθερή αξία του arc. Με ένα ξεκάθαρα δικό του στιλ, ο σχεδιαστής αποδίδει έναν έντονο ρεαλισμό σε κινήσεις και λεπτομέρεια, και μαζί με τα χρώματα του Brad Anderson, μας δίνει κάποιες αξιοσημείωτες σκηνές, κυρίως αυτές με την Jessica και τον Cyborg.

Παρά την διάχυτη αισιοδοξία των τελευταίων panels, το “Legacy” τελείωσε άδοξα, ενώ μπορούσε εξαρχής, ως concept, να εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλύτερο.