The Flash S04E2

Mixed Signals
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

The Flash

Season/EpisodeS04E2 WritersJonathan Butler, Gabriel Garza, Greg Berlanti, Andrew Kreisberg, Geoff Johns DirectorAlexandra La Roche CastGrant Gustin, Danielle Panabaker, Carlos Valdes, Jesse L. Martin, Keiynan Lonsdale, Candice Patton NetworkThe CW

Το πρώτο επεισόδιο της επιστροφής του THE FLASH δεν μου άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι δημιουργοί όχι μόνο βιάστηκαν να επαναφέρουν τον Barry, αλλά παράλληλα του επέβαλαν ένα νέο, τελείως επιτηδευμένο status quo, που ακυρώνει, σε μεγάλο βαθμό, το πρόσφατο παρελθόν του χαρακτήρα.

Στο δεύτερο επεισόδιο, η Team Flash έρχεται αντιμέτωπη με ένα metahuman που έχει την ικανότητα να ελέγχει κάθε είδους ηλεκτρικές συσκευές. Συγχρόνως, η νέα ενθουσιώδης συμπεριφορά του Barry δημιουργεί προβλήματα στη σχέση του με την Iris, κι έτσι αναγκάζονται να απευθυνθούν σε μία σύμβουλο σχέσεων. Μέσα σε όλα αυτά, ο Cisco προσπαθεί να βρει χρόνο για να πραγματοποιήσει το ραντεβού του με την Gypsy.

Στο πλαίσιο της επίπλαστης ανεμελιάς που θέλουν να προωθήσουν οι συντελεστές, ο Flash συμπεριφέρεται σαν έφηβος που μόλις απέκτησε υπερδυνάμεις, και το character building των προηγουμένων σεζόν πάει περίπατο. Φυσικά, αυτό έχει και τα θετικά του, καθώς το συνεχόμενο δράμα του 3ου κύκλου, το οποίο δεν ήταν συμβατό με το κλίμα της σειράς, μοιάζει να ανήκει για τα καλά στο παρελθόν. Όμως, ο Barry συμπεριφέρεται, ανά φάσεις, τελείως out of character, ενώ το υπόλοιπο cast παλεύει για να βρει τον ρόλο του. Κορυφαίο παράδειγμα, η χρήση του Wally, ο οποίος έχει εξελιχθεί στον πιο γρήγορο κομπάρσο του THE FLASH.

Βέβαια, οφείλω να ομολογήσω ότι το δεύτερο επεισόδιο είναι καλύτερο από το προηγούμενο, πολύ πιο διασκεδαστικό και προς την σωστή κατεύθυνση. Ακόμη όμως πιστεύω πως πρόκειται για την πιο άνευρη αρχή σεζόν της σειράς και πιθανόν και της χρονιάς.