Arrow S06E02

Tribute
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Arrow

Season/EpisodeS06E02 WritersMarc Guggenheim, Adam Schwartz, Beth Schwartz, Greg Berlanti, Andrew Kreisberg DirectorLaura Belsey CastStephen Amell, David Ramsey, Emily Bett Rickards, Paul Blackthorne, Manu Bennett, Juliana Harkavy, Rick Gonzalez, Echo Kellum, David Nykl, Sydelle Noel NetworkThe CW

Το φινάλε του προηγούμενου επεισοδίου δεν δημιούργησε έκπληξη, καθώς το φτηνό τέχνασμα της αποκάλυψης της ταυτότητας του Green Arrow έχει ήδη χρησιμοποιηθεί πολλάκις. Όμως, η είσοδος της πράκτορα του FBI, Samanda Watson, προσδίδει ένα νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση.

Παράλληλα, ο Anatoli απαγάγει μερικούς απεσταλμένους από τη Markovia, ζητώντας είκοσι εκατομμύρια ως αντάλλαγμα για τη ζωή τους. Ομολογώ ότι μου ξένισε η επιστροφή του Anatoli στο ρόλο του κακού, καθώς, παρά το γεγονός ότι είναι ένας αδίστακτός Ρώσος μαφιόζος, για μένα αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες που έχουν περάσει από τη σειρά. Και όσο σωστή και αν είναι η επιλογή να μην περιορίζονται οι χαρακτήρες στο δίπολο καλού-κακού, άλλο τόσο ενοχλητικό είναι να χρησιμοποιούνται, κατά το δοκούν, ανάλογα με το πως εξυπηρετεί τον κάθε συγγραφέα.

Το επεισόδιο εστιάζει αρκετά στη σχέση του Oliver με τον Walter και στα προβλήματα που προκύπτουν μέσα από την επιλογή του πρώτου να είναι ο Green Arrow. Η συμβίωσή τους ανοίγει προοπτικές για τον πρωταγωνιστή και η εξέλιξη του σε πατρική φιγούρα, μοιάζει αρκετά φυσική. Απλά, είναι επιβεβλημένο να μειωθεί το στοιχείο της σαπουνόπερας και να βελτιωθούν αρκετά οι μεταξύ τους διάλογοι.

Πάντως, οφείλω να παραδεχθώ ότι το ARROW διατηρεί το ενδιαφέρον, καθώς οι δημιουργοί φαίνεται πως έχουν βάλει σκοπό να ταρακουνήσουν τα ήρεμα νερά του CW. Με βάση το φινάλε, βγαίνει το συμπέρασμα πως τα επόμενα επεισόδια είναι αρκετά κρίσιμα, ώστε να αποδειχθεί αν, τελικά, το ARROW επέστρεψε όντως για τα καλά, ή αν θα ξαναβυθιστεί στα επίπεδα του παρελθόντος.