The Walking Dead S08E01

Mercy
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Walking Dead

Season/EpisodeS08E01 WritersFrank Darabont, Robert Kirkman, Scott M. Gimple DirectorGreg Nicotero CastAndrew Lincoln, Norman Reedus, Melissa McBride, Chandler Riggs, Lennie James, Lauren Cohan, Danai Gurira, Jeffrey Dean Morgan NetworkAMC

Well, that was confusing!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του THE WALKING DEAD (ή και στην ιστορία της ανθρωπότητας), ένα σχέδιο τόσο μπερδεμένο, με τόσους συμμετέχοντες και τόσους αστάθμητους παράγοντες, φαίνεται να πηγαίνει σχετικά καλά. Η 8η σεζόν φαίνεται να ξεκινάει με την ομάδα του Rick να παίρνει μια ανάσα, γεγονός που είναι σχετικά δυσοίωνο για όσους έχουν δει, ή διαβάσει ποτέ τους, WALKING DEAD.

Πολλές συγκινητικές στιγμές εκτυλίσσονται: ο τάφος του Glenn και του Abraham (πιάνει για spoiler άμα είναι από το πρώτο επεισόδιο της προηγούμενης σεζόν;) είναι πλέον σταθερά cast members, ο Rick δηλώνει την προθυμία του να παραχωρήσει την αρχηγία στην Maggie, ο Carl σκαλίζει εκείνο το αφανές απόθεμα ανθρωπιάς, που κανείς δεν ήξερε ότι είχε, και τη λέει στον πατέρα του που φυλάει τα νώτα μιας ολόκληρης κοινότητας (Νομίζεις Carl ότι δεν θυμόμαστε τι γίνεται κάθε φορά που βγαίνεις έξω να παίξεις μόνος σου; Νομίζεις ότι ξεχάσαμε το φιάσκο με τον Dale ή τη φορά που κόντεψε να σε υιοθετήσει ο Negan; Ε;!) και η Tara μετράει αντίστροφα σε ψηφιακό ρολόι, σε έναν κόσμο που τίποτα δεν πάει βάσει σχεδίου, παρά μόνο με την πολύ αφηρημένη έννοια! Γλυκούλα!

Κατά τα άλλα, πολλά time jumps (ή οράματα ενός καλύτερου και ενός χειρότερου μέλλοντος), ένα σχέδιο που φαίνεται να εξελίσσεται σε χαοτικές κατευθύνσεις και αναφορές (τόσες πολλές αναφορές!) σε προηγούμενα επεισόδια, σε θρησκευτικά κείμενα, ακόμη και στον Shakespeare, και όλα αυτά με soundtrack Weird Al Yankovic.

Μια λιγότερο θεαματική αρχή για την 8η σεζόν από αυτή της προηγούμενης, αλλά η αλήθεια είναι πως, από τη μία, δεν θα αντέχαμε κάτι τόσο δραματικό δεύτερη φορά, και από την άλλη, δεν είναι πως το πρώτο επεισόδιο της 7ης σεζόν αποτέλεσε κάποια εγγύηση ποιότητας, οπότε καλύτερα έτσι.