Kid Lobotomy 1

Αν δεν σας αρέσουν οι κατσαρίδες, καλύτερα μην το διαβάσετε!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Kid Lobotomy #1

WriterPeter MilliganArtistTess FowlerPublisherIDW Publishing

Κρίνοντας από το πρώτο αυτό τεύχος, το KID LOBOTOMY είναι μία πολύ περίεργη και ιδιαίτερα μπλεγμένη ιστορία, με αναφορές στον Κάφκα και εμμονές με τις άρπες!

Δεν ξέρω αν μου άρεσε… Ακόμα το ψάχνω, αλλά θα συνεχίσω την περιγραφή, μήπως κάποιος βρει την απάντηση πιο εύκολα. Το γενικό θέμα είναι – όπως μαρτυρά και ο τίτλος – η λοβοτομή, ή τουλάχιστον μία καινούρια μορφή λοβοτομής, η οποία αφαιρεί κατευθείαν τα “κακά” πράγματα στον εγκέφαλο, με μία μικρή εγχείρηση, και μετά όλα καλά, όλα ωραία και ρόδινα.

Ο πρωταγωνιστής, που μέχρι στιγμής όλοι τον φωνάζουν Kid, είναι ο ίδιος ένας ασθενής που θεραπεύτηκε (μάλλον) με τη μέθοδο αυτής της “new lobotomy”, και επειδή έχει πατέρα με λεφτά, μία τρελή αδερφή και ένα ξενοδοχείο με πολλά μυστικά, αποφασίζει να “καθαρίσει” και άλλο κόσμο. Η συγκεκριμένη εγχείρηση, βέβαια, δεν έχει τόσο καλό αποτέλεσμα.

Αυτά για αρχή. Ας μην πω περισσότερα, γιατί και εγώ δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω, μια και ο ίδιος ο Milligan πηγαίνει πίσω-μπρος και δεξιά-αριστερά. Τελικά, παρ’ όλη τη μικρή σύγχυση που πήρα καθώς το διάβασα, είναι πολύ όμορφο οπτικά και τόσο αποκρουστικό όσο χρειάζεται.

Αλλά αν δεν σας αρέσουν οι κατσαρίδες, καλύτερα μην το διαβάσετε!