Assassination Classroom Vol. 18

Ένα μάλλον άνισο volume...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Assassination Classroom Vol. 18

Writer/ArtistYūsei MatsuiPublisherViz Media

Το 18o volume αρχίζει με το ταξίδι των Nagisa και Karma στον διαστημικό σταθμό, όπου βρίσκονται για τη συλλογή των αποτελεσμάτων ενός άκρως μυστικού πειράματος, που έχει σχέση με την επικείμενη έκρηξη του Koro Sensei. H επιστροφή τους στη Γη, τυχαίνει να είναι κοντά στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, η οποία καταλαμβάνει το υπόλοιπο volume. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής των δώρων από τους μαθητές, βλέπουμε την επιστροφή του Yanigasawa, ο οποίος πλέον συνεργάζεται με τον Grim Reaper II, για να σκοτώσουν τον Koro Sensei. Τέλος, βλέπουμε ότι υπάρχει και μια συλλογική προσπάθεια μεγάλης κλίμακας, από αρκετές χώρες, για τη δολοφονία του Sensei.

Το παρών volume με δίχασε. Από τη μία, ο Matsui μας προετοιμάζει για το τέλος της σειράς και τις τελευταίες απόπειρες εις βάρος του Koro Sensei, αλλά, από την άλλη, ξοδεύει μεγάλο μέρος του volume σε fillers. Το arc με την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου καταστρέφει πλήρως την ένταση και δεν προσφέρει τίποτα στην σειρά. Είναι απλά ένα ευχάριστο διάλειμμα και θυμίζει, σε μεγάλο βαθμό, τις ανεξάρτητες ιστορίες που έχουν κάποια άλλα manga, σαν “bonus” στο τέλος.

Κατά τα άλλα, θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα τη συνεργασία του Yanigasawa με τον Grim Reaper II, η οποία αποτελεί μια μεγάλη απειλή για τον Sensei. Τέλος, το σχέδιο του Matsui κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα. Είναι άριστο για μια τέτοιου είδους σειρά, ακροβατώντας ανάμεσα στο λεπτομερές και το “ανάλαφρο”, ανάλογα την περίσταση.