Captain Marvel #125

Νέα αρίθμηση και storyline
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Captain Marvel #125

WriterMargaret StohlArtistMichele BandiniPublisherMarvel Comics

Το CAPTAIN MARVEL επιστρέφει με τριψήφιο αριθμό κυκλοφορίας και, για να εκμεταλλευτεί ένα ενδεχόμενο αβαντάρισμα στις πωλήσεις που θα φέρει αυτό το γεγονός, επιστρέφει και με νέο storyline. Στο πρώτο αυτό τεύχος του νέου arc, η Carol Danvers αντιμετωπίζει παράλληλα με την Alpha Fight τις επιπτώσεις του SECRET EMPIRE στην ταυτότητα της ομάδας, ενώ οι αναγνώστες αντιμετωπίζουν την έλλειψη αυτογνωσίας της συγγραφέως, ως προς τις χιουμοριστικές τις ικανότητες.

Ο ρυθμός εξέλιξης της ιστορίας είναι αρκετά γρήγορος, με την ομάδα να διαλύεται και να ξαναενώνει τις δυνάμεις μέσα σε πολύ λίγες σελίδες, έτσι ώστε να φθάσουμε στα γεγονότα που θα οδηγήσουν στην ουσιαστική πλοκή του arc, που τιτλοφορείται “Dark Origins”. Σε αυτό το μικρό περιθώριο σελίδων, οι χαρακτήρες πέφτουν θύματα της αίσθησης του χιούμορ που θεωρεί ότι κατέχει η συγγραφέας και, δυστυχώς, η σκιαγράφηση τους θυμίζει τον Brian Michael Bendis στις χειρότερες στιγμές του.

Στο artwork του τεύχους, το κλασικό Marvel στιλ επιμελείται η Michele Bandini και προφανώς δεν καταφέρνει να σώσει ένα ήδη κακό τεύχος. Ένα τεύχος που προσπαθεί να συνεχίσει τα plot points από τα προηγούμενα τεύχη, αλλά παράλληλα να ξανασυστήσει την δυναμική των πρωταγωνιστών και σε πιθανώς νέους αναγνώστες.