Mr. Higgins Comes Home

Ένα από τα πιο αξιόλογα graphic novels των τελευταίων μηνών
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Mr. Higgins Comes Home

WriterMike MignolaArtistWarwick Johnson-CadwellPublisherDark Horse Comics

Οι προετοιμασίες ξεκινούν στο Κάστρο Golga, για το ετήσιο φεστιβάλ των νεκρών, καθώς ένα ζευγάρι ατρόμητων δολοφόνων βαμπίρ ανακρίνει έναν άνθρωπο που είναι κρυμμένος σε ένα μοναστήρι στη Βαλτική Θάλασσα. Ο μυστηριώδης κ. Higgins δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να αποφύγει τη σκηνή του θανάτου της συζύγου του και την αλήθεια για το τι συνέβη σε αυτόν, σε εκείνο το κάστρο. Ωστόσο, αυτοί οι άνδρες που ορκίστηκαν να απαλλάξουν τον κόσμο από τη μάστιγα των βρικολάκων, εμπνέουν τον Higgins να εξολοθρεύσει, μια και καλή, το μοναδικό βάσανο που πραγματικά νοιάζεται – το δικό του βάσανο.

Για άλλη μια φορά, ο Mignola συνεργάζεται με τον Βρετανό καλλιτέχνη Warwick Johnson-Cadwell, για ένα ιδιαίτερο graphic novel, και, σε γενικές γραμμές, έχουν κάνει πολύ καλή δουλεία, από όλες τις απόψεις. Το illustration έχει ένα όμορφο οπτικό αποτέλεσμα, που θα έλεγε κανείς πως θυμίζει την ταινία NOSFERATU, και βγάζει την ατμόσφαιρα του horror με διασκεδαστικό τρόπο. Αν και η ιστορία είναι γνωστή, εμπεριέχει διάφορα twists, τα οποία αλλάζουν όλο το σκηνικό και την κάνουν να μοιάζει ιδιαίτερη χωρίς υπερβολές.

Επίσης, οι χαρακτήρες δείχνουν να έχουν την ουσία που τους αρμόζει και δεν “ξεπετιούνται” στα γρήγορα, για λόγους σεναριακής ευκολίας. Με λίγα λόγια, ένα από τα αξιόλογα comics των τελευταίων μηνών.