Animation News

Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων!

Το φθινόπωρο τελειώνει, ο χειμώνας έρχεται και με αφορμή τα φεστιβάλ animation ξεπηδάνε ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, που προσδοκούν να αλλάξουν το τοπίο.

Ο σκηνοθέτης του THE SIMPSONS MOVIE, David Silverman, ανακοίνωσε πως θα είναι υπεύθυνος παραγωγής μίας νέας ταινίας επιστημονικής φαντασίας ονόματι EXTINCT, για λογαριασμό της κινεζικής China Lion Entertainment. Πρόκειται για την προσπάθεια ενός είδους διαστημικών χνουδωτών και αξιολάτρευτων μικρών ζώων, που λέγονται Flummels, να γλιτώσουν από τον μελλοντικό τους αφανισμό, με τη βοήθεια ταξιδιών πίσω στο χρόνο. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις αρχές του 2020.

Ο συνιδρυτής της Titmouse, Chris Prynoski, ανακοίνωσε την παραγωγή ταινίας με τίτλο FOXY TROTTER και πρωταγωνίστρια, φωνητικά, την Natalie Portman! Η ταινία θα διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’70 στο Los Angeles, όπου η Foxy Trotter προσπαθεί να γίνει η καλύτερη φωτογράφος ροκ συγκροτημάτων. Όμως ο αντίζηλός της, της κλέβει το φιλμ και ακολουθεί ένα ψυχεδελικό κυνηγητό, ως φόρος τιμής στα 70s.

Διεξάχθηκε τέλη Οκτωβρίου στο Los Angeles, με μεγάλη επιτυχία, το νέο φεστιβάλ animation Animation Is Film, το οποίο φιλοδοξεί να γνωρίσει στο κοινό των Η.Π.Α. τις καλύτερες δουλειές animation εκτός Η.Π.Α., από Ευρώπη, Ασία και Νότια Αμερική. Διοργανωτής είναι η GKIDS, οπότε ο πήχης της ποιότητας ήταν αρκετά ψηλά. Δόθηκαν τρία βραβεία, εκ των οποίων το βραβείο κοινού και το Grand Prize κέρδισε το THE BREADWINNER, με πρωταγωνίστρια ένα κοριτσάκι στο Αφγανιστάν, υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν, που μεταμφιέζεται σε αγοράκι προκειμένου να βοηθήσει την οικογένειά της να επιζήσει. Το τρίτο βραβείο του φεστιβάλ, που είναι ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής, απονεμήθηκε στο THE BIG BAD FOX AND OTHER TALES.

Ανακοινώθηκε πότε θα ξεκινήσει ο τρίτος και πολυαναμενόμενος κύκλος ATTACK ON TITAN. Πρόκειται να ακολουθήσει το compilation film του δεύτερου κύκλου που θα έχει τίτλο KAKUSEI NO HOKO, αγγλιστί THE ROAR OF AWAKENING, και θα βγει τον Ιανουάριο του 2018, με τον τρίτο κύκλο να κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Ιούλιο.

Η Vanessa Morrison, πρόεδρος της Fox Animation εδώ και μία δεκαετία, θα ηγηθεί πλέον της νεόδμητης Fox Family, ένα νέο παρακλάδι της Twentieth Century Fox Film, που θα είναι υπεύθυνο για τις ταινίες animation αλλά και τις “υβριδικές”, που περιλαμβάνουν αμφότερα στοιχεία animation και live-action. Νέοι πρόεδροι της Fox Animation ορίστηκαν οι Andrea Miloro και Robert Baird.

Τέλος, μία ομάδα πρώην δημιουργών της Disney, ίδρυσαν το δικό τους animation studio, ονόματι Taiko Studios! Πρόεδρος είναι ο Shaofu Zhang, που ήταν animator στα BIG HERO 6, ZOOTOPIA και MOANA. Το studio θα είναι διεθνές, με τα κεντρικά του στο Los Angeles και παράρτημα στο Wuhan της Κίνας. Η πρώτη ταινία τους, μικρού μήκους, θα λέγεται ONE SMALL STEP, έχοντας πολλαπλές σημασίες, με πρωταγωνίστρια τη Luna, ένα Κινεζοαμερικάνικο κορίτσι που ονειρεύεται να γίνει αστροναύτης.