Black Panther #166

Εμφανίζει αδυναμίες...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Black Panther #166

WriterTa-Nehisi CoatesArtistLeonard KirkPublisherMarvel Comics

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το BLACK PANTHER είναι ένα από τα καλύτερα comics που εκδίδει η Marvel αυτήν την περίοδο. Όμως, καθώς περνούν τα τεύχη, πιστεύω ότι αρχίζει να εμφανίζει δύο βασικές αδυναμίες. Από τη μία, είναι η συνεχής ποιοτική πτώση στο artwork της σειράς, το οποίο παρότι μένει πιστό ως προς τον αρχικό σκοπό, που ήταν η αποτύπωση της αφρικάνικης κουλτούρας, εμφανίζει σε κάθε τεύχος όλο και περισσότερα ψεγάδια, κάτι που προφανώς οφείλεται και στην αντικατάσταση του original σχεδιαστή.

Από την άλλη, τα πολλά subplots που διαδραματίζονται παράλληλα, είναι εύκολο να περάσουν στη λήθη μετά το πέρασμα μηνών. To παρόν τεύχος, ένα villain issue ουσιαστικά, διηγείται τα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στο παρασκήνιο των προηγούμενων τευχών και οδήγησαν στο cliffhanger στο φινάλε του προηγούμενου τεύχους. Έτσι, αρκετά από τα subplots τερματίζονται με αυτό το τεύχος.

Αποτελεί έναν έξυπνο τρόπο για να δικαιολογηθεί η επαναρίθμηση της σειράς (η οποία έχει σαν αποτέλεσμα το τεύχος να αποτελεί πόλο έλξης νέων αναγνωστών), αν και δεν γνωρίζω κατά πόσο οι νέοι αναγνώστες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν μια σειρά, της οποίας η πλοκή έχει τις ρίζες της βαθιά σε ό,τι έχει γραφτεί από την αρχή κυκλοφορίας της.