War Mother #3

Οικογενειακές Ιστορίες σε ένα δυστοπικό μέλλον!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

War Mother #3

WriterFred Van LenteArtistStephen SegoviaPublisherValiant

Η Ana, ή αλλιώς War Mother, έχει (μετά την εμφάνιση της στο 4001 AD της Valiant) το δικό της mini series. Και είναι ακριβώς όπως πρέπει. Δραματικό, με δράση, αρκετή ανάπτυξη χαρακτήρων και πολύ ανάπτυξη του dystopian μέλλοντος και των όσων μας επιφυλάσσει. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι πέρα από όλα τα φουτουριστικά και τα συμβιωτικά όπλα και τις σαρκοφάγους ζούγκλες στο επίκεντρο της ιστορίας είναι τα προσωπικά προβλήματα και τα ανθρώπινα δράματα. Αυτός είναι ο τρόπος του Fred Van Lente να μας διαβεβαιώνει πως δεν θα αλλάξουμε ποτέ σαν όντα.

Η Ana βρίσκεται στη μέση της Montana, αφοπλισμένη με τον Flaco να της κάνει μουτράκια, γιατί δεν είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα της. Η φυλή της βαδίζει διαμέσου της ζούγκλας να την βρει, εκείνη και τον βέβαιο χαμό τους, αφού η Montana είναι πολύ πιο επικίνδυνη από ό,τι φαντάζει εκ πρώτης όψεως. Στη ζούγκλα μαθαίνουμε πράγματα, τόσο για τον σύζυγο της Ana όσο και για τα παιδιά της και την φύση της ίδιας.

Το τεύχος αυτό είχε κάτι από ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, αλλά εν μέσω απολύτως στιλιζαρισμένων villains. Το artwork ήταν, όπως πάντα, πολύ πάνω του μετρίου, αλλά κάπως παγωμένο, με λίγο από Photoshop στα backgrounds και τέτοια μικροπράγματα που ίσως να βγάζουν κάποιον από τη διάθεση να θαυμάσει τον καλλιτέχνη για την πραγματικά πολύ καλή δουλειά του.

Μπορώ να παραδεχτώ ότι ανυπομονώ για το τελευταίο τεύχος του WAR MOTHER, όχι τόσο για τα προσωπικά της Ana (‘ντάξει, ίσως λίγο για να δω αν τα παιδιά της είναι τόσο επικίνδυνα όσο φαίνονται) όσο για τους villains και το όλο δυστοπικό feel της σειράς.