Power Pack #63

80s “νοσταλγία” για τη γενιά των 00s
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Power Pack #63

WriterDevin GraysonArtistMarika CrestaPublisherMarvel Comics

Με δεδομένη την προσπάθεια ανανέωσης του Marvel Universe, η εκδοτική κυκλοφορεί μια σειρά από one-shots που βασίζονται σε “κλασικούς τίτλους”, προσπαθώντας από τη μία να αγκαλιάσει το πλούσιο παρελθόν της και από την άλλη να δει τι από αυτά θα μπορούσαν να σταθούν εμπορικά και ως ongoing τίτλοι.

Το νούμερο του τεύχους θέλει να επικυρώσει πως αυτό αποτελεί συνέχεια της σειράς που ξεκίνησε το 1984 και ακυρώθηκε το 1991. Στο τεύχος πρωταγωνιστεί η Katie Power, η οποία, στo πλαίσιo μιας σχολικής εργασίας, περιγράφει μια περιπέτεια της ομάδας της, προσπαθώντας όμως να παραλείψει τα superhero στοιχεία. Συζητώντας όμως με την καθηγήτριά της, η οποία την ενθαρρύνει να ενσωματώσει φανταστικές ιδέες, καταλήγει να της περιγράφει την ιστορία όπως ακριβώς έγινε. Το τεύχος μπλέκει το παρελθόν με την σύγχρονη προσέγγιση των comics, στα οποία πρωταγωνιστούν νεαροί χαρακτήρες, ενώ ως ένα βαθμό ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή του αδερφού της, Alex, αλλά πιθανόν και της οικογένειας Richards.

Το comic κρατάει το ενδιαφέρον και δοκιμάζει μια αρκετά ενδιαφέρουσα αφηγηματική προσέγγιση, ώστε να παρουσιάσει τους πρωταγωνιστές στο νεότερο κοινό, το οποίο μάλλον δεν έχει διαβάσει ποτέ POWER PACK. Παράλληλα, κλείνει το μάτι στους παλιούς αναγνώστες, μέσω της νοσταλγίας για τα 80s η οποία, μην ξεχνάμε, πως είναι και της μόδας. Τέλος, όσον αφορά στο σχέδιο, θα έλεγα πως είναι ωραίο, αλλά κάπως τυποποιημένο.

Σε γενικές γραμμές, το POWER PACK #63 διαβάζεται ευχάριστα, αλλά δυστυχώς δεν δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θα δικαιολογούσαν μια πιθανή αναβίωση της σειράς.