Previews Picks

November 2017

Mιας και μπήκε ο Νοέμβριος και για πρώτη φορά εδώ και μήνες διαβάζουμε το PREVIEWS της Diamond με κλειστές πόρτες, λέμε να ανεβάσουμε λίγο τις θερμοκρασίες, με τις καυτές επιλογές των Βασιλεία Βαξεβάνη και Δημήτρη Σακαρίδη!

Οι επιλογές είναι πολλές και παρουσιάζουν ενδιαφέρον, οπότε μη χάνετε χρόνο! Βρείτε μια ζεστή γωνιά και ξεκινήστε την ανάγνωση!

Blue Pages

Έχει καλούδια αυτό το PREVIEWS στις απέραντα μπλε σελίδες του. Για να εξηγηθούμε, όμως, δεν έχω κάνει καμία αναφορά στα 5+ STAR WARS ADVENTURES της IDW, γιατί δε θα κάναμε άλλη δουλειά.

Για περάστε, να δείτε τι ξεχώρισα αυτό το μήνα.

Hungry Ghosts #1 (of 4)

$3.99 page 39 Dark Horse Comics

Από όλα όσα διάβασα και είδα, αυτό εδώ είναι αυτό που ΣΙΓΟΥΡΑ θα διαβάσω και θα επανέλθω με snapshot…

Μία κρύα νύχτα, ένας Ρώσος ολιγάρχης προκαλεί μια ομάδα σεφ σε ένα παιχνίδι διαφορετικό από τα άλλα: το παιχνίδι των 100 κεριών που έπαιζαν οι σαμουράι. Σε αυτό, οι συμμετέχοντες ανάβουν 100 κεριά σε ένα δωμάτιο και σε ένα άλλο αρχίζουν να αφηγούνται τρομαχτικές ιστορίες με φαντάσματα και τέρατα. Κάθε φορά, ο αφηγητής πηγαίνει και σβήνει ένα κερί. Στο 100ό, τα πνεύματα φεύγουν. Ή έρχονται…

Από αυτό εμπνεύστηκε και ο Anthony Bourdain, ο γνωστός σεφ, και φτιάχνει αυτή τη συλλογή από τρομαχτικές ιστορίες που προφανώς θα έχουν σχέση με το φαγητό. Εξωφυλλάρα από τον Paul Pope, επίσης.

Koshchei Τhe Deathless #1 (of 6)

$3.99 page 42 Dark Horse Comics

Η καινούργια μου μεγάλη αγάπη, το HELLBOY, φέρνει πίσω έναν ήρωα που αγαπώ πολύ. Τον αγαπώ από τα παραμύθια της ρωσικής παράδοσης και τον αγάπησα και στο DARKNESS CALLS, όπου η Baba Yaga τον στέλνει να σκοτώσει τον Hellboy. Πώς όμως έφτασε ο Koshchei να γίνει το απέθαντο υποχείριο της μοχθηρής μάγισσας;

Sideways #1

$2.99 page 70 DC Comics

Ενώ γινόταν χαμός στο DARK NIGHTS: METAL, ο Derek James έπεσε από ένα ρήγμα στο χωροχρόνο σε άλλη διάσταση. Και τώρα είναι ο Sideways και μπορεί να ανοίγει τέτοια ρήγματα όπως του αρέσει. Αλλά τέτοια πράγματα δεν είναι παιχνίδι και η δράση του δημιουργεί προβλήματα στο χωροχρονικό συνεχές.

Terrifics #1

$2.99 page 71 DC Comics

Για το χαμούλη του DARK NIGHTS: METAL σας είπα. Ότι οι Mr. Terrific, Metamorpho, Plastic Man και Phantom Girl βρίσκονται κυριολεκτικά μπλεγμένοι μετά από ένα ατύχημα σας το είπα; Όχι. Αυτή την προσπάθεια των αλλοπρόσαλλων αυτών ηρώων να συνεργαστούν και να γυρίσουν πίσω θα παρακολουθήσουμε σε αυτή τη σειρά από την πένα του Jeff Lemire.

DC Superhero Girls: Date With Disaster TP

$9.99 page 81 DC Comics

Γιατί να μην είμαι μικρό κοριτσάκι, για να διαβάσω αυτή τη σειρά όπως της αξίζει; Δε θα αφήσω, όμως, το γεγονός ότι είμαι ολόκληρη γαϊδάρα να με εμποδίσει από το να διαβάσω την απολαυστική αυτή σειρά.

Σε αυτή την ιστορία, μία έκρηξη συγκλονίζει τα S.T.A.R. Labs και μια αποκάλυψη την Batgirl: ο μπαμπάς της, Commissioner Gordon, έχει βγει ραντεβού γιατί νιώθει μόνος. Έτσι τα κορίτσια προσπαθούν να βρουν τον υπεύθυνο για την έκρηξη, ενώ βάζουν ηλεκτρονική αγγελία για να βρει ο Gordon τον έρωτα!

Exit Stage Left: The Snagglepuss Chronicles #1

$3.99 page 82 DC Comics

Παιδιά, αυτό πότε έγινε; Το θυμάμαι αυτό το ροζ λιονταράκι με τις μανσέτες κτλ. και δεν ήταν έτσι. Ούτε ήταν θεατρικός συγγραφέας, τύπου Tennessee Williams. Ούτε τον κυνηγούσε η House Committee on Un-American Activities. Ενδιαφέρον.

Detective Comics Annual #1

$4.99 page 99 DC Comics

Η origin ιστορία του Clayface από τον James Tynion IV. Μου αρέσει αυτός ο villain, έχει κάτι που με τραβάει. Ίσως γιατί τον ήρωα τον λένε Basil…

Πώς ένας όμορφος ηθοποιός κατέληξε έτσι και πώς συγκρούστηκε με τον Batman για πρώτη φορα;

Flash Annual #1

$4.99 page 100 DC Comics

Το μεγαλύτερο Flash γεγονός του 2018 ξεκινά εδώ. Ο Wally West που όλοι αγαπήσαμε ταλαντεύεται ανάμεσα στο να πει στην Iris West ότι ζει και στο καθήκον του και θα χρειαστεί τη βοήθεια του Flash, για να πάρει κάποιες αποφάσεις. Μου αρέσουν αυτά τα οικογενειακά δράματα. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ με υπερδυνάμεις!

Rise Οf The Black Panther #1

$3.99 page M21 Marvel Comics

Όχι ότι βγαίνει η ταινία όπου να ‘ναι, αλλά επί τη ευκαιρία πάρτε και το origin του Black Panther.

Η Wakanda είναι το πιο τεχνολογικά προηγμένο κράτος στον κόσμο και το πιο απομονωμένο. Όμως, μετά τη δολοφονία του βασιλιά πατέρα του, ο νεαρός πρίγκιπας T’Challa θα αναγκαστεί να βγει εκεί έξω.

Μου αρέσει ο T’Challa και η ταινία φαίνεται να είναι καλή. Θα είναι και το comic το ίδιο καλό;

Old Man Hawkeye #1 (of 12)

$3.99 page M23 Marvel Comics

Αχ, κάνε να είναι καλό! Κάνε να είναι καλό! Γιατί φαίνεται πολύ ωραίο. Mad Max meets Hawkeye, ένα πράgμα. Στο μέλλον, το αγόρι – που παρεμπιπτόντως φαίνεται κούκλος στα γεράματα – ζει σε μια διαιρεμένη από villains χώρα, χωρίς Avengers και χωρίς κανέναν. Προσπαθεί να τα βγάλει πέρα όπως-όπως, αλλά ακόμα και αυτό θα είναι δύσκολο. Και αυτό γιατί τυφλώνεται! Και πριν γίνει αυτό, θέλει εκδίκηση!

Αχ, κάνε να είναι καλό!

Legion #1 (of 5)

$3.99 page M24 Marvel Comics

Η σειρά τα σπάει και η Marvel το ξέρει. Και ίσως αυτός είναι και ο λόγος που εμπιστεύεται τον τίτλο αυτό στον Peter Milligan. Ο David Haller μετα βίας μπορεί να συγκεντρωθεί και να συμμαζέψει τις διαφορετικές προσωπικότητές του και τις δυνάμεις τους. Όταν μία καινούργια προσωπικότητα αναδύεται και προσπαθεί να απορροφήσει όλες τις δυνάμεις και να κυριέψει τον David, ο τελευταίος θα ζητήσει βοήθεια από την ψυχολόγο Hannah Jones.

Green Pages

Λίγες οι επιλογές από τις πράσινες σελίδες του τρέχοντος PREVIEWS, κάτι που μάλλον είναι θετικό. Στην τελική, δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα πάνε τα… χαρτοπαίγνια των εορτών, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το “βάρος” που θα έχει το πορτοφόλι μας με τον καινούργιο χρόνο!

(Disclaimer: Τα παραπάνω είναι μια καθαρά προσωπική παρατήρηση. Παιδιά μου, μείνετε μακριά από τον τζόγο. This has been a public service announcement.)

Όπως και να ‘χει, ας δούμε τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές των “μικρών” εκδοτικών. Λίγες, αλλά ως επί το πλείστον καλές.

Strangers In Paradise XXV #1

$3.99 page 244 PublisherAbstract Studios

Το STRANGERS IN PARADISE του Terry Moore είναι ένα από τα κορυφαία indie comics όλων των εποχών, με ορισμένους από τους πιο ενδιαφέροντες και αληθινούς χαρακτήρες που μπορεί να συναντήσει κανείς στην 9η Τέχνη. Το παραπάνω δεν είναι η άποψή μου. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός!

Το συγκεκριμένο τεύχος είναι η αρχή μιας νέας ιστορίας στον κόσμο του SiP, με αφορμή την 25η επέτειο από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους, που βγήκε στα stands το μακρινό (fuck!) 1992. Για εμάς που ήμασταν εκεί “όταν”, φέρνει κάτι πολύ κοντά σε ανατριχίλα, αλλά και μια σχεδόν ενοχλητική αίσθηση ότι “μας πήραν τα χρόνια”…

My Friend Dahmer (Movie Tie-In Edition)

$19.99 page 244 PublisherAbrams

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή. Το MY FRIEND DAHMER του Derf Backderf (σαφώς και είναι ψευδώνυμο) είναι αριστούργημα. Τί; Δεν συμφωνείτε; Τότε πως εξηγείτε το γεγονός ότι θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο, με την πρεμιέρα να γίνεται στην Αμερική σε λίγες μέρες; Είναι γνωστό, άλλωστε, πως μόνο τα καλύτερα comics μεταφέρονται σε άλλα, πιο λαοφιλή Μέσα!

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι στη μέση του item. Η προηγούμενη πρόταση περιείχε τόνους σαρκασμού. Είμαι βέβαιος πως το καταλάβατε, αλλά στις μέρες μας δεν βλάπτει να είμαστε προσεκτικοί.

Πάντως, το MY FRIEND DAHMER είναι όντως αριστούργημα. Ναι, επειδή το λέω εγώ. Διαβάστε το.

Sky Masters Of The Space Force: The Complete Sunday Strips In Color

$34.95 page 268 PublisherAmigo Comics

Εντάξει, μην περιμένετε να διαβάσετε κάτι που θα σας αλλάξει τη ζωή και θα σας κάνει να αναθεωρήσετε όλα όσα ξέρετε ως αναγνώστης comics. Ένα – σχεδόν – τυπικό science fiction Sunday Strip είναι.

Ο λόγος που πρέπει να το πάρετε είναι επειδή στο artwork συνεργάζονται δύο κολοσσοί της 9ης Τέχνης, ο Jack Kirby και ο Wally Wood, και το οπτικό αποτέλεσμα είναι απλά πανέμορφο!

Dejah Thoris #0

$0.25 page 322 PublisherDynamite Entertainment

Υπάρχουν δύο βασικά επιχειρήματα για να αγοράσει κανείς αυτό το τεύχος.

  1. Το εξώφυλλο του Jay Anacleto είναι εντυπωσιακό!
  2. Κοστίζει μόνο 25 cents.

Δεν βλέπω τον λόγο να πω κάτι περισσότερο. Είναι προφανές πως πρόκειται για μια αγορά που συμφέρει απ’ όλες τις απόψεις.

Master Race And Other Stories

$29.99 page 346 PublisherFantagraphics Books

Το “Master Race” του Bernie Krigstein είναι ένα από τα κορυφαία short stories όλων των εποχών. Ένα πραγματικό αριστούργημα storytelling και υπόδειγμα ορθής και εύστοχης αξιοποίησης των δυνατοτήτων της 9ης Τέχνης στην υπηρεσία της αφήγησης μιάς σχετικά απλής (αλλά με σημαντικό μήνυμα) ιστορίας. Η χρήση των panels, των gutters και του στησίματος της σελίδας από τον Krigstein θα έπρεπε να διδάσκεται σε σχολές comics, για την άριστη οικονομία της και όχι μόνο.

Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος τόμος δεν περιλαμβάνει μόνο το “Master Race”, αλλά και πολλές ακόμη αριστοτεχνικά δομημένες EC ιστορίες, από δημιουργούς όπως ο Al Feldstein, ο Johnny Craig και πολλοί άλλοι, η απάντηση στο αν πρέπει να το πάρετε ή όχι είναι τουλάχιστον προφανής.

Babylon Berlin

$24.99 page 409 PublisherTitan Comics

Το solicitation μας λέει πως πρόκειται για “a graphic novel adaptation of the book that inspired this autumn’s hit TV show”. Οπότε, αν έχετε διαβάσει το βιβλίο, ξέρετε περίπου (αλλά όχι ακριβώς) τι να περιμένετε. Επίσης, αν έχετε δει τη σειρά, επίσης ξέρετε περίπου (αλλά όχι ακριβώς) τι να περιμένετε.

Εμείς που δεν έχουμε διαβάσει το βιβλίο και δεν έχουμε δει (ακόμα, τουλάχιστον) τη σειρά, θα επικεντρωθούμε στο κομμάτι του solicitation που μιλά για μια ιστορία που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1920 στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης και πραγματεύεται θέματα όπως η διαφθορά, το trafficking και τα σκάνδαλα οικονομικού και πολιτικού περιεχομένου. Οπότε, πλέον ξέρουμε και εμείς περίπου (αλλά όχι ακριβώς) τι να περιμένουμε, ακόμη και αν δεν έχουμε ιδέα για τον πρότερο βίο των δημιουργών, Volker Kutscher και Arne Jysch.

Φαίνεται και ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον, πάντως…

Ninjak Vs The Valiant Universe #1 (of 4)

$3.99 page 424 PublisherValiant

Το κλασικό επιχείρημα είναι πως “είναι Valiant, άρα θα είναι (μάλλον) από καλό έως εξαιρετικό”. (Το FAITH της Jody Houser είναι η εξαίρεση που δοκιμάζει τον κανόνα.)

Παράλληλα, βέβαια, υπάρχει και η σύνδεση του limited series με την επερχόμενη, ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, καθώς και η υπόσχεση του solicitation για “a first-of-its-kind comic book experience” (ενθουσιάζομαι και φοβάμαι, ταυτόχρονα!), αλλά και η εγγύηση του όμορφου artwork από τον εξαιρετικό Βραζιλιάνο σχεδιαστή Joe Bennett. Συνεπώς, το αγοράζουμε, έπειτα το διαβάζουμε και βλέπουμε τη σειρά (δεν είμαι βέβαιος τι από τα δύο πρέπει να γίνει πρώτα) και στο τέλος βγάζουμε το πόρισμα.

Fire Punch Vol. 1

$12.99 page 437 PublisherViz Media

Τον τελευταίο καιρό (και με αυτό εννοώ τα τελευταία χρόνια), σπάνια βλέπω κάποιο manga που μου κάνει εντύπωση, εκτός και αν πρόκειται για κάτι από τους συνήθεις υπόπτους (Urasawa, Tezuka, Toriyama), αλλά το συγκεκριμένο σίγουρα μου τράβηξε την προσοχή.

Τα ορφανά αδέρφια Agni και Luna είναι δύο από τους τυχερούς ανθρώπους που διαθέτουν ξεχωριστές ικανότητες και δυνάμεις, αλλά κάποιοι άλλοι από τους “ευλογημένους” δεν είναι και τόσο φιλικοί απέναντί τους και αποφασίζουν να επιτεθούν στο χωριό που ζουν τα δύο αδέρφια και να το ισοπεδώσουν, σκοτώνοντας τους περισσότερους κατοίκους. Ο Agni επιβιώνει της επίθεσης και ορκίζεται να εκδικηθεί.

Μια ενδιαφέρουσα (αν και όχι απαραίτητα πρωτότυπη) ιστορία εκδίκησης, σε ημι-υπερηρωικό πλαίσιο, με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ARTWORK, από τον δημιουργό του comic, Tatsuki Fujimoto. I am so there!

Robyn Hood: The Curse #1 (of 6)

$3.99 page 448 PublisherZenescope

Ναι, ναι, ξέρω… Τί επιλογές είναι αυτές; Μα, ποιός διαβάζει Zenescope; Η εταιρία είναι τραγική και τα comics της είναι, ως επί το πλείστον, απαράδεκτα. Μπλα, μπλα, μπλα…

Δεν διαφωνώ με τίποτα από τα παραπάνω. Υπάρχει, όμως, μια σημαντική διαφορά, όσον αφορά στο συγκεκριμένο comic. Το γράφει ο σπουδαίος Chuck Dixon, ένας από τους καλύτερους action-oriented writers, με σταθερή ποιότητα δουλειάς εδώ και 30 χρόνια. Ένας συγγραφέας που μου έχει προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης και ψυχαγωγίας, με σημαντικά (και συχνά μεγάλα) runs, σε τίτλους όπως PUNISHER, PUNISHER WAR JOURNAL, PUNISHER WAR ZONE,  DETECTIVE COMICS, NIGHTWING, ROBIN, THE ‘NAM, EVANGELINE, AIRBOY και πάρα πολλούς ακόμα. Ένας συγγραφέας που, “στα ντουζένια του”, έγραφε ακόμη και 4-5 comics το μήνα!

Ένας συγγραφέας που οι μεγάλες εταιρείες σπάνια του δίνουν τη δυνατότητα να δουλέψει πλέον στους χαρακτήρες τους, πιθανώς επειδή δεν είναι αρκετά “hip” ή “woke”. (Εξαιρέσεις όπως το BANE: CONQUEST της DC είναι ευπρόσδεκτες – η Marvel, πάντως, μοιάζει να τον έχει αποκλείσει εντελώς!)

Εφόσον, λοιπόν, οι Big Two δεν μου δίνουν το “Dixon fix” που θέλω, στην ποσότητα και συχνότητα που απαιτεί ο οργανισμός μου, θα στραφώ αναγκαστικά στην Zenescope. Και θα πω και ευχαριστώ!