Batman Beyond #13

Κακός χαμός
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman Beyond #13

Writer/ArtistBernard ChangPublisherDC Comics

Ο Terry McGinnis έχει επιστρέψει στον ρόλο του Batman, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην καθημερινή ζωή του. Στο πρώτο μέρος του νέου storyline, με τίτλο “Gotham Games”, ο Terry προσπαθεί να παρευρεθεί στον αγώνα του μικρού αδερφού του, αλλά λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπος όχι με έναν, αλλά με τρεις διαφορετικούς εχθρούς.

Ο Bernard Chang “ανοίγει” το νέο τεύχος κάπως άτσαλα, καθώς στο BATMAN BEYOND #13 διαδραματίζονται παράλληλα πολλές μικρές ιστοριούλες. Χαρακτήρες εισάγονται από το πουθενά, γίνονται πολλά ταυτοχρόνως και, κατά συνέπεια, δεν αφιερώνεται ο κατάλληλος χρόνος σε κάθε μία από αυτές και το συνολικό εγχείρημα φαντάζει πρόχειρα δουλεμένο.

Εκτός από την πλοκή, όμως, ο Chang αναλαμβάνει και το σχέδιο. Τα σκίτσα είναι κάπως καρτουνίστικα, όπως άλλωστε και στα περισσότερα τεύχη του BEYOND, κάτι το οποίο, κατά τη γνώμη μου, ταιριάζει στον πιο χαλαρό τόνο που συνοδεύει τον εν λόγω τίτλο — ο οποίος, άλλωστε, είναι και συνέχεια μια σειράς animation. (Ναι, έχουμε δει και σκοτεινές στιγμές, αλλά δεν συγκρίνονται με άλλες σειρές της DC.)

Το τεύχος #13 δεν ενθουσιάζει. Δεν έχω καμία ιδέα για το ποια θα είναι τα βήματα του Chang, ελπίζω, όμως, να ανεβάσει λίγο τον πήχη.