The Jetsons #1

Κατάθλιψη με το βλέμμα στο μέλλον
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Jetsons #1

WriterJimmy PalmiottiArtistPier BritoPublisherDC Comics

Μετά τους Flintstones, ήρθε η σειρά και της έτερης θρυλικής οικογένειας της Hanna-Barbera να μετακομίσει στις σελίδες της DC. Στο μακρινό μέλλον, ο κόσμος είναι υπερσύγχρονος, με ρομπότ και ιπτάμενα αυτοκίνητα, όμως δεν είναι όλα ρόδινα. Σαν αποτέλεσμα του λιωσίματος των πάγων και της πτώσης ενός μετεωρίτη, η στάθμη της θάλασσας έχει καλύψει όλη τη στεριά. Σε αυτόν τον κόσμο ζει και η οικογένεια Jetson, η ζωή της οποίας είναι μοιρασμένη ανάμεσα στην πεζή καθημερινότητα και στην αντιμετώπιση ενός νέου κινδύνου για την ανθρωπότητα, καθώς ένας ακόμα μετεωρίτης κατευθύνεται προς τη Γη.

Το τεύχος αναπτύσσει ενδιαφέρουσες ιδέες, αλλά ξοδεύει περισσότερο χρόνο για το κομμάτι της επιστημονικής φαντασίας και λιγότερο για τους χαρακτήρες. Η ιστορία ξεφεύγει αρκετά από το animation, αλλά αυτό είναι λογικό και αναμενόμενο. Κάποιες αλλαγές είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, με κυριότερη αυτή που αφορά το ρομπότ Rosie, που πλέον είναι το νέο σώμα της συνείδησης της μητέρας του George. Δυστυχώς, στο κομμάτι του σχεδίου, το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου καλό, με πολλά panels να είναι απαράδεκτα.

Συνολικά το THE JETSONS έχει αρκετές ενδιαφέρουσες ιδέες, οι οποίες δεν εκτελούνται όπως θα μπορούσαν. Η ατμόσφαιρα είναι αρκετά βαριά, έως καταθλιπτική, ενώ όλα γίνονται χειρότερα από το κακό σχέδιο. Κρίμα, γιατί με κάποιες αλλαγές, θα μπορούσε να είναι ένα πολύ καλό comic.