Concrete: Heights

Oι καλύτερες περιπέτειες του Concrete συνεχίζονται

Ιστορία

Το HEIGHTS είναι ο δεύτερος τόμος ιστοριών του CONCRETE, που περιλαμβάνει τα επόμενα πέντε τεύχη από το original series, καθώς και άλλες ιστορίες του. Την προηγούμενη φορά αφήσαμε την πολυτάραχη και περιπετειώδη ζωή του Concrete στην φάρμα της οικογένειας Boreson, μετά από θερμές του παρακλήσεις για να τους βοηθήσει να ανακάμψουν. Ο πατέρας εξαφανισμένος και μία οικογένεια μόνη της. Γίνονται διάφορες αποκαλύψεις στην πορεία, αλλά στο τέλος όλα κύλησαν όπως πρέπει κατά την κρίση του Concrete, ο οποίος σε αυτή την ιστορία αποκτά έναν πολύ πιστό φίλο, τον Tripod (όπως φαίνεται από το όνομα, έναν τρίποδο σκύλο). Ακόμα, σε αυτό τον τόμο, ο Ron περνάει δεύτερη εφηβεία, περπατάει στα στενά του Νεπάλ και κατακτά την κορυφή του Everest, σε ένα ταξίδι γεμάτο αγωνία, εκπλήξεις και τον παραλίγο θάνατό του, δύο φορές.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον από όλα, βέβαια, είναι η συνάντηση του Ron – πλέον Concrete – με την πολύ άρρωστη μητέρα του, η οποία δε γνώριζε τίποτα περί εξωγήινου σώματος και όλων των υπολοίπων.

Τι μας άρεσε

Πολλά είναι ωραία στο CONCRETE γενικά, όπως το υπέροχο σχέδιο του Paul Chadwick, με τα εκπληκτικά του μελάνια και την προσοχή στη λεπτομέρεια, και oi ευφάνταστες εικόνες που δημιουργεί. Εκτός, βέβαια, από την πρώτη και τελευταία συνάντηση με τη μητέρα του, όπου βλέπουμε μια άλλη πλευρά του Ron, εκείνο που τραβάει την προσοχή είναι τα ερωτήματα που θέτει ο Chadwick στον αναγνώστη μέσω της προσωπικής αναζήτησης και διλλημάτων που σκέφτεται ο Ron. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να προσπαθείς να συνεχίσεις τη ζωή σου, ενώ περπατάς, αναπνέεις και σκέφτεσαι μέσα σε ένα τσιμεντένιο σώμα.

Και πάντα δίπλα του στα δύσκολα, ο πιστός βοηθός και φίλος Larry Munro και η γιατρός και love interest, Dr. Maureen Vonnegut, οι οποίοι με τις δικές τους ιδιαιτερότητες προσθέτουν στο κλίμα του CONCRETE – και ειδικά ο Larry.

Τι μας ενόχλησε

Παρόλο που ο Concrete είναι ένα ον τελείως βγαλμένο από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, ο Chadwick αφήνει πίσω αυτό το κομμάτι και επικεντρώνεται πιο πολύ στα προβλήματα της ίδιας της ζωής. Και αυτό καμιά φορά κάνει αυτόν τον διάλογο κουραστικό. Η ματιά του CONCRETE στην σκληρή πραγματικότητα και στον ωμό ρεαλισμό, κάποιες φορές βαραίνει αρκετά και ίσως είναι κυνική.

Συνολική Εκτίμηση

Σαν σύνολο, όμως, σε αφήνει καθηλωμένο στις σελίδες του και αγωνιάς να διαβάσεις όλες τις περιπέτειες αυτού του καλόκαρδου τσιμεντένιου γίγαντα. Να αναρωτηθείς μαζί του για το τώρα, το μετά και τον ίδιο σου τον εαυτό. Τις επιλογές σου στη ζωή και πώς μπορείς να γίνεις καλύτερος για τον εαυτό σου. Η αλήθεια είναι πως, παρόλο που είναι δυσκίνητος, καμιά φορά το σώμα του Ron βοηθάει περισσότερο από ότι θα νόμιζε κάποιος!

Παράλληλες Προτάσεις

Εννοείται, όλες τις ιστορίες αυτού του αξιοπερίεργου, αλλά και πολύ αγαπητού ήρωα, CONCRETE.