Ο C.B. Cebulski Είναι Ο Νέος Editor in Chief της Marvel

Θα αντικαταστήσει τον Axel Alonso

Μετά από πολλούς μήνες που κυριαρχούσε η έντονη φημολογία, τελικά έγινε επισήμως γνωστό ότι ο Axel Alonso έφτασε στο τέλος της θητείας του ως Editor in Chief της Marvel. Ο Alonso είχε αναλάβει τη θέση το 2011, αντικαθιστώντας τον Joe Quesada σε μια μετάβαση, που τότε είχε χαρακτηριστεί ως “αναίμακτη”.

Αυτό, όμως, που παρουσιάζει περισσότερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι δεν θα τον αντικαταστήσει το κατά πολλούς φαβορί για τη θέση, ο Tom Brevoort, αλλά ο C.B. Cebulski. Ο Cebulski συνεργάζεται με την εταιρεία ως συγγραφέας και editor από τις αρχές του 2000, ενώ πρόσφατα είχε μετακομίσει στη Shanghai, καθώς είχε αναλάβει την προώθηση της εταιρείας στην Κίνα, μια αποστολή που είχε πολύ θετικά αποτελέσματα και σε μεγάλο βαθμό οδήγησε στην προαγωγή του.

Όπως δήλωσε: “Είναι τρελό. Είναι τιμή μου. Έχω ενθουσιαστεί από τις προοπτικές που μου ανοίγουν”. Παράλληλα μίλησε για την ανάγκη να αναγνωριστεί το έργο όλων των δημιουργών, καθώς “πάντα ακούμε για τους συγγραφείς και τους σχεδιαστές, αλλά συχνά ξεχνάμε τους inkers, τους colorists και τους letterers. Όλοι τους είναι, με τον τρόπο τους, καλλιτέχνες”. Ο Cebulski πλέον θα είναι υπεύθυνος για όλα τα εκδοτικά σχέδια της Marvel, καθώς και για την ανεύρεση νέων ταλέντων, με στόχο να προστεθούν στο δυναμικό της εταιρείας.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της απομάκρυνσης του Alonso. Η Marvel δήλωσε μέσω Twitter πως “ο Axel Alonso άφησε έντονο το στίγμα του στην εταιρεία. Το όραμά του συνδιαμόρφωσε μερικούς από τους πιο διάσημους χαρακτήρες και πολλές ιστορίες. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο”.

Από ό,τι φαίνεται, λοιπόν, από τη σημερινή ανακοίνωση, καθώς και από την πρόσφατη αποχώρηση του Brian Michael Bendis, η Marvel περνά μια φάση ανακατατάξεων. Μένει να δούμε την επίδραση που θα έχουν όλες αυτές οι αλλαγές στα comics της εταιρείας.