Justice League Of America #18

Αρκετά υποσχόμενο, αλλά...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League Of America #18

WriterSteve OrlandoArtistHugo PetrusPublisherDC Comics

Κακά τα ψέματα. Από την στιγμή που ένα τόσο μεγαλεπήβολο project όπως το DARK NIGHTS: METAL εκτυλίσσεται στη DC, είναι δύσκολο οι υπόλοιποι τίτλοι της να συναγωνιστούν το ενδιαφέρον ή τη πρωτοτυπία. Όμως, το νέο story arc που ξεκινούσε το JUSTICE LEAGUE OF AMERICA #18, φαινόταν αρκετά υποσχόμενο. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα ήταν αδιάφορο όσο δεν πάει.

Γενικότερα βρίσκω την νέα αυτή Justice League αδιάφορη και χλιαρή, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα εδώ. Το τεύχος αναλώνεται σε άσκοπους διαλόγους και σε στιγμές των ηρώων που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον, ενώ ο κακός της υπόθεσης εμφανίζεται κυριολεκτικά στην τελευταία σελίδα. Και το ξέρω πως συνήθως έτσι γίνεται στα πρώτα τεύχη ενός νέου arc, αλλά πιο πριν δεν χτίζει σχεδόν καθόλου αγωνία ή μυστήριο. Αντίθετα, σε κάνει να βαριέσαι να γυρνάς τις σελίδες, με την ελπίδα κάτι να αλλάξει στην επόμενη. Και η πρώτη γεύση που παίρνεις εν τέλει από τον villain Prometheus δεν είναι όσο απειλητική φαίνεται από το εξώφυλλο πως θα είναι.

Το artwork θα μπορούσε να σώσει τα πράγματα, καθώς είναι αρκετά εντυπωσιακό και με πληθώρα χρωμάτων, όμως, προσωπικά δεν με ενθουσιάζει το υπερ-γυαλισμένο ύφος που έχει και η έλλειψη σκιάσεων.