Moon Knight #188

Περίμενα κάτι πιο πρωτότυπο...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Moon Knight #188

WriterMax BemisArtistJacen BurrowsPublisherMarvel Comics

To Marvel Legacy συνεχίζει την επέκταση του σε άλλους τίτλους του Marvel Universe, με τη σειρά του Moon Knight, του πιο ταλαιπωρημένου ήρωα της εταιρείας, να μπαίνει στο χορό. Μετά από τρία συνεχόμενα δυνατά runs (από τους Warren Ellis, Brian Wood και Jeff Lemire) o Max Bemis αναλαμβάνει μια βαριά κληρονομιά και εισάγει τον μασκοφόρο στην νέα εποχή με ένα villain origin issue.

Μια εύκολη επιλογή και, παρά το γεγονός πως στο τέλος του πρώτου τεύχους ο συγγραφέας δηλώνει ενθουσιασμένος που γράφει τον Moon Knight, ο πρωταγωνιστής δεν εμφανίζεται καθόλου σε αυτό το τεύχος. Στο επίκεντρο του τεύχους βρίσκεται η ψυχολόγος Dr. Emmett, η οποία προσπαθεί να θεραπεύσει τον ασθενή που εμφανίζει την ίδια ασθένεια με το Moon Knight, προσπαθώντας να τον φέρει σε επαφή με την Αιγυπτιακή Μυθολογία, με την οποία σχετίζεται και ο ήρωας. Επειδή όμως όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες, στο τέλος αποκαλύπτεται η ταυτότητα του ασθενή-villain, καθώς και η θέση του στη μυθολογία του ήρωα.

Μέχρι να φτάσουμε όμως στην αποκάλυψη, οι αναγνώστες υφίστανται ένα Γολγοθά, καθώς παρακολουθούν ένα αρκετά κλισέ χαρακτήρα να γεμίζει ένα αργό και κουραστικό τεύχος με μπόλικη αφήγηση. Παράλληλα, το εικαστικό κομμάτι που συνοδεύει το τεύχος δεν προσφέρει καμιά συγκίνηση. Για κάποιο λόγο, περίμενα κάτι πιο πρωτότυπο και πιο ενδιαφέρον από αυτό το τεύχος, αλλά η Marvel μου υπενθύμισε την κατάντια της για μια ακόμα φορά.