My Hero Academia Volume 10

Σοκαριστικό απολογισμός στο camp των μαθητών
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

My Hero Academia Volume 10

Writer/ArtistKohei HorikoshiPublisherViz Media

Η επίθεση της ομάδας των κακών στο camp των μαθητών τελειώνει με ένα σοκαριστικό απολογισμό για το U.A.: οι κακοί απήγαγαν τον Bakugo! Η επόμενη ημέρα βρίσκει πολλούς μαθητές σοβαρά τραυματίες και το U.A. στο μάτι του κυκλώνα των media, τα οποία αμφισβητούν την ασφάλεια που παρέχει στους μαθητές του. Όμως, οι ήρωες δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά εντοπίζουν δύο πιθανά κρησφύγετα των κακών. Οπότε, ο All Might, μαζί με μια επίλεκτη ομάδα, πηγαίνουν να ελευθερώσουν τον Bakugo, χωρίς να ξέρουν, ωστόσο, ότι και μια ομάδα μαθητών έχει κρυφά τον ίδιο σκοπό. Αφού βρουν, εν τέλει, τον Bakugo, ξεσπάει μια μάχη άνευ προηγουμένου, με τον κάτοχο του All for One να κάνει την πρώτη του εμφάνιση.

Πολύ ωραίο volume με διάφορα ενδιαφέροντα σημεία, με κυριότερο την εμφάνιση του κατόχου του All for One. Ο Kohei Horikoshi μας δείχνει, από το πρώτο κιόλας panel, πόσο τρομακτικός είναι ο μισητός αντίπαλος του All Might, όντας ο μόνος που μπορεί να κοντράρει στα ίσα τον σπουδαιότερο ήρωα της ανθρωπότητας. Το άλλο σημείο που ξεχωρίζει είναι η απόφαση των μαθητών να προσπαθήσουν να ελευθερώσουν τον Bakugo, ακόμη και αν οι κακοί είναι κατά έτη φωτός ισχυρότεροι. Αυτό δείχνει πως πλέον έχουν ωριμάσει και πως αντιπροσωπεύουν στο έπακρο τα ιδανικά ενός ήρωα. Ειδικά ο Midoriya, ο οποίος αδιαφορεί για τα πολύ σοβαρά τραύματα του και τους ακολουθεί.