Void Trip #1

Βιβλικές αναφορές σε setting διαστημικού western
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Void Trip #1

WriterRyan O’SullivanArtistPlaid KlausPublisherImage Comics

To VOID TRIP #1 έχει εξώφυλλο που δεν συναρπάζει, αλλά τραβάει την προσοχή με τα χρώματα που χρησιμοποιεί. Είναι ελκυστικό, ωραίο αισθητικά, και για να λέμε την αλήθεια δεν το κάνει κακοπροαίρετα. Ίσα-ίσα που ο σκοπός του είναι καλός, μιας και αυτό που εμπεριέχει αποζημιώνει αρκετά και αυξάνει τις προσδοκίες για τη συνέχεια.

Το εν λόγω αποτέλεσμα είναι δημιούργημα του Ryan O’Sullivan και του Plaid Klaus, οι οποίοι διηγούνται την ιστορία των δυο μοναδικών ανθρώπων σε ολόκληρο το σύμπαν, των Ana και Gabe. Ναι, καλά ακούσατε, σε ολόκληρο το σύμπαν. Ωστόσο, αυτό δεν τους αποτρέπει από το να ψάξουν για την Euphoria, ένα μέρος που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παράδεισος για εκείνους.

Το δίδυμο των πρωταγωνιστών ορισμένες φορές γίνεται κλισέ σε συγκεκριμένες καταστάσεις, αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει για να τσαλακώσει την ιστορία, η οποία εξελίσσεται αποτελεσματικά και ανοίγει την όρεξη για συνέχεια. Στην μια πλευρά βλέπουμε την Ana, η οποία δεν φαίνεται να έχει αρκετούς ενδοιασμούς, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό της, ενώ από την άλλη, o Gabe δείχνει να έχει πιο υψηλές ηθικές αξίες.

Τέλος, κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το περιεχόμενο των panels παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και θα έλεγε κανείς πως αρκετές σκηνές “καδράρονται” με αξιόλογο τρόπο, δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο στην όλη ιστορία.

In nutshell: Βιβλικές αναφορές σε setting διαστημικού western, με όμορφη χρήση χρωμάτων και με μια ελαφριά hippie στρώση.