Thanos #13

Long live the king
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Thanos #13

WriterDonny CatesArtistGeoff ShawPublisherMarvel Comics

Μετά την συντριπτική νίκη έναντι του γιού του, Thane, ο Thanos στρέφει τη ματιά του στον πλανήτη Chitauri Prime, όπου κερδίζει με ευκολία τον θρόνο και την ηγεσία της διάσημης φυλής πολεμιστών. Πολύ σύντομα, όμως, η δόξα του θα διακοπεί από την εμφάνιση ενός Ghost Rider απ’ το μέλλον, με πολύ περισσότερη δύναμη απ’ όση θα περίμενε κανείς, και στόχο να πάρει τον Thanos μαζί του σε ένα μυστηριώδες ταξίδι στον χωροχρόνο.

Ο Cates αναλαμβάνει τον τίτλο από τα χέρια του Jeff Lemire, και μας δίνει ένα πολύ καλό εισαγωγικό τεύχος για την επόμενη περιπέτεια του Mad Titan. Σε μεγάλο βαθμό, διατηρεί στοιχεία από το στιλ του προκατόχου του, όπως την τριτοπρόσωπη αφήγηση, ενώ δείχνει ξεκάθαρη διάθεση να εξερευνήσει περαιτέρω το μύθο και την ιδιοσυγκρασία του χαρακτήρα. Το σημαντικότερο στοιχείο, βέβαια, είναι ότι βάζει τον Thanos σε έναν ρόλο που του ανήκει δικαιωματικά – του τυράννου, που έχει σκοπό να καταστρέφει, να ελέγχει και να κατακτά, καθώς άλλωστε αυτή είναι η φύση του και εκεί μεγαλουργεί.

Υπέροχο και ψυχεδελικό το σχέδιο του Shaw, απεικονίζει σουρεαλιστικά τοπία και σκηνικά, και συγχρόνως τονίζει την ανωτερότητα του πρωταγωνιστή, θέτοντας τον επάξια στο πάνθεον των κοσμικών οντοτήτων του Marvel Universe. Σε συνδυασμό με την πλούσια παλέτα του Antonio Fabela, το artwork αποκτά μπόλικα highlights, με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή και άκρως “metal” είσοδο του μελλοντικού Ghost Rider.

Ένα νέο arc αρχίζει και το creative team πετυχαίνει στο να δημιουργήσει ενδιαφέρον και αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι.