Top 100 Marvel Comics

100-91: A Marvel Odyssey
91

Captain America: Man Out Of Time

2011WriterMark WaidArtistJorge MolinaMarvel Comics

Δεν είμαι μεγάλη fan του Captain America εκτός Avengers, αλλά είμαι fan του Mark Waid, και έτσι αποφάσισα να δώσω μιαν ευκαιρία στη δική του εκδοχή του origin του Captain. Και δεν το μετάνιωσα καθόλου!

Το MAN OUT OF TIME είναι μια γλυκιά, μελαγχολική ιστορία, ενός ανθρώπου που αισθάνεται παντού ξένος και προσπαθεί να βρει τη θέση του στον κόσμο. Το ίδιο δεν θέλουμε όλοι και ας μην είμαστε ένας δίμετρος κούκλος με υπερδυνάμεις;

Είναι η ιστορία ενός στρατιώτη έξω από τον πόλεμο, ενός άνδρα που αναρωτιέται για το μέλλον του. Δεν είναι η ιστορία του πώς οι Avengers βρήκαν τον Captain America, αλλά η ιστορία του πως ο Steve Rogers βρήκε τον εαυτό του και βοήθησε τους Avengers να βρουν και τον δικό τους εαυτό. Είναι η ιστορία του Rogers, που προσπαθεί να εξοικειωθεί με το γεγονός ότι δεν μπορεί πια να πάει πίσω να διορθώσει τα λάθη του, αλλά μπορεί να πάει μπροστά. Και ταυτόχρονα, είναι η σύγχρονη ιστορία της Αμερικής, με τα καλά και τα κακά της.

Ο Mark Waid αποδεικνύει εδώ ότι είναι άξιος storyteller και πλέκει μια από τις καλύτερες ιστορίες του Captain America. Προσωπικά, πιστεύω ότι, αν στο σχέδιο δεν ήταν ο κομματάκι “χοντροκομμένος” Jorge Molina, το comic αυτό θα ήταν ακόμη ψηλότερα στη λίστα μας.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91