Top 100 Marvel Comics

100-91: A Marvel Odyssey
96

Infinity War

1992WriterJim StarlinArtistRon LimMarvel Comics

Ένα χρόνο μετά την επιτυχία του INFINTY GAUNTLET, ο Jim Starlin ξεκίνησε το επόμενο mini series κοσμικού επιπέδου, φέρνοντας μια νέα και ακόμη μεγαλύτερη απειλή στο Marvel Universe. Και καταλαβαίνεις πόσο μεγαλύτερη είναι αυτή η απειλή, όταν βλέπεις τον villain του προηγούμενου mini series, Τhanos, να αναζητά βοήθεια – μια μέθοδος που ακολούθησε και ο Galactus, μερικές σελίδες μετά! Αν και δεν έμεινε ανεπηρέαστο από την κατάρα των sequels, το INFINITY WAR ήταν μια ιστορία πιο θορυβώδης, με μεγαλύτερο cast ηρώων και με περισσότερα να κρίνονται έως το τέλος.

Στην αρχή της ιστορίας, μαθαίνουμε ότι ο Magus, η μελλοντική εκδοχή του Adam Warlock που υποκύπτει στην σκοτεινή του φύση και που είχε σβηστεί από την πραγματικότητα, έχει επιστρέψει και έχει βάλει σε λειτουργία ένα σχέδιο που θα του εξασφαλίσει την απόλυτη δύναμη, όχι μόνο επί του σύμπαντος, αλλά και της πραγματικότητας. Το σχέδιό του ξεκινά… παραδοσιακά, αλλά αποκαλύπτονται στη συνέχεια τόσες παράμετροι και τόσα γρανάζια στη μηχανή του, που για λίγο ξεχνάς το endgame και απλά προσηλώνεσαι σε κάθε φάση του, που παίζει στα δάχτυλα όλους τους πρωταγωνιστές, χωρίς καν να το γνωρίζουν.

Σύμμαχος του larger than… universe σεναρίου του Starlin, είναι το σχέδιο του Ron Lim, ο οποίος εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που του στερήθηκε στο INFINITY GAUNTLET (όπου αντικατέστησε τον George Perez, λίγο πριν το τέλος) και βάζει από την αρχή τα θεμέλια σε μια σειρά που είναι κάτι παραπάνω από καλοσχεδιασμένη, παρά τις τεράστιες και άκρως σουρεαλιστικές απαιτήσεις της.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91