Top 100 Marvel Comics

100-91: A Marvel Odyssey
93

Excalibur (Claremont/Davis)

1988-1990WriterChris ClaremontArtistAlan DavisMarvel Comics

X-Men down the rabbit hole. Αυτή είναι η πρώτη μου σκέψη όποτε αναλογίζομαι το EXCALIBUR. Βλέπετε, την περίοδο που στο UNCANNY X-MEN ο Chris Claremont ακολουθούσε έναν σκοτεινό δρόμο, ξεκίνησε να γράφει κι ένα άλλο comic, στο οποίο χώρεσε όλες τις εμμονές του με τα παραμύθια και τους φανταστικούς κόσμους.

Οι Nightcrawler, Phoenix και Shadowcat, θεωρώντας τους X-Men νεκρούς, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Captain Britain και Meggan, ώστε να μην αφήσουν το όνειρο του Xavier να πεθάνει. Όλοι κουβαλάνε πληγές, καθώς οι τρεις πρώην X-Men θρηνούν τους συντρόφους τους, η Meggan παλεύει με τον εαυτό της, ώστε να βρει την ταυτότητά της, ενώ ο Brian Braddock, συντετριμμένος από τον θάνατο της Psylocke, φλερτάρει με τον αλκοολισμό. Παρ’ όλα αυτά, το δίδυμο των δημιουργών επέλεξε η σειρά να μην βυθιστεί στο σκοτάδι, αλλά να πάρει μια άλλη, πιο ανάλαφρη, πορεία. Στα τεύχη που προέκυψαν, η ομάδα αντιμετώπισε τους Warwolves, τον Juggernaut, τον Arcade και την Crazy Gang, ενώ στη συνέχεια, με την ιστορία “The Cross-Time Caper”, το comic εξελίχθηκε σε ένα απολύτως παλαβό roller coaster σε παράλληλα σύμπαντα.

Ο Claremont συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα συγγραφής χαρακτήρων, ενώ ο Alan Davis μεγαλουργεί, αναμειγνύοντας με δεξιοτεχνία το superhero genre με αυτό του fantasy. Το EXCALIBUR δεν είναι ένα ακόμη spin-off του UNCANNY X-MEN. Είναι ένα υπέροχο comic, που συνδυάζει τη βρετανίλα με τους μεταλλαγμένους, τον παραμυθένιο σουρεαλισμό με το μελόδραμα, και αποτελεί προϊόν της συνεργασίας δύο σπουδαίων δημιουργών. Αν δεν το έχετε διαβάσει, κάντε το αμέσως. Ή τέλος πάντων, σύντομα…

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91