Aquaman Annual #1

Οι fans του Aquaman να σπεύσουν να το διαβάσουν!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Aquaman Annual #1

WriterPhillip Kennedy JohnsonArtistMax FiumaraPublisherDC Comics

Το πρώτο Annual τεύχος του Aquaman στην Rebirth εποχή, λειτουργεί ως φόρος τιμής σε παλαιότερες ιστορίες του υπερήρωα, όπου αυτός και η Mera είχαν ένα γιο, ο οποίος όμως σκοτώθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία. Στην ιστορία του Philip Kennedy Johnson, o Aquaman και η Mera εξερευνούν μια απομονωμένη περιοχή του βυθού, με σκοπό την κατασκευή μιας πόλης ανοιχτής, τόσο σε κατοίκους της Ατλαντίδας, όσο και αυτούς που ζουν πάνω από την επιφάνεια, όταν παγιδεύονται από το εξωγήινο φυτό Black Mercy, το οποίο γνωρίζουμε από τις ιστορίες του Superman.

Αφήνοντάς τους σε μια φαντασίωση που μοιάζει αληθινή, ενώ σιγά-σιγά τους καταβροχθίζει, το Black Mercy παρουσιάζει ένα μελλοντικό κόσμο, όπου ο Αquaman έχει χτίσει την πλωτή του πόλη και έχει έναν νεαρό γιο με την γυναίκα του, τον Tom. Ο Superman, η Wonder Woman και ο Hal Jordan, επισκέπτονται τον βασιλιά και τη βασίλισσα, την ημέρα των γενεθλίων του γιου τους, αλλά ο Arthur, με την βοήθεια του Batman, αρχίζει να αμφιβάλλει για την πραγματικότητα αυτού που ζει.

Το τεύχος είναι αρκετά συγκινητικό και μας προσφέρει μια ματιά στα όνειρα του Arthur, αλλά και σε ένα πιθανό μέλλον, ενώ την ίδια στιγμή τιμά τις παλαιότερες ιστορίες του Aquaman. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να εντοπίσω είναι το artwork, που παρουσιάζεται ιδιαίτερα άνισο, με τις ειδυλλιακές εικόνες του βυθού να έρχονται σε αντίθεση με τα παραμορφωμένα πρόσωπα των χαρακτήρων. Αλλά η ονειρική εμφάνιση του Aquaman είναι ένα από τα καλύτερα σημεία μιας ιστορίας που διατηρεί την καλή ποιότητα αυτών της τρέχουσας σειράς για τον Βασιλιά της Ατλαντίδας.

Fans του Aquaman, σπεύσατε να το διαβάσετε!