Batman #36

SuperFriends σε οικογενειακές καταστάσεις
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #36

WriterTom KingArtistClay MannPublisherDC Comics

Ο Tom King μας έχει δώσει μερικά από τα καλύτερα σύγχρονα stories του Batman. Η μέχρι τώρα δουλεία του στο Rebirth σύμπαν της DC, διακατέχεται από καλοδουλεμένους χαρακτήρες και την σκοτεινή αλλά και “προσγειωμένη” ατμόσφαιρα που αρμόζει στον Σκοτεινό Ιππότη. Το νέο arc, όμως, που ξεκινάει στο τεύχος #36 και έχει τίτλο “SuperFriends”, φαίνεται πως αλλάζει λίγο τη ρότα και μας παρουσιάζει κάτι εντελώς διαφορετικό.

Η ιστορία έχει αφαιρέσει, σχεδόν εντελώς, τη σκοτεινιά και την κατήφεια που έχουν συνήθως οι ιστορίες του Batman, και έχει βάλει στη θέση τους μια ανάλαφρη ατμόσφαιρα. Υπάρχει χιούμορ και καταστάσεις που θυμίζουν κομεντί, καθώς βλέπουμε ότι ο Batman με τον Superman δεν μιλάνε ο ένας στον άλλο, και οι γυναίκες τους προσπαθούν να εξομαλύνουν την κατάσταση. Το πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας, είναι πως η αφήγηση γίνεται παράλληλα και έτσι βλέπουμε ταυτόχρονα τη σκοπιά του Batman και τη σκοπιά του Superman, καταλαβαίνοντας πόσο διαφορετικά αξιολογεί ο καθένας τα πράγματα. Στο τέλος, βρίσκονται όλοι μαζί και ο Superman προτείνει να βγουν οι τέσσερις για φαγητό.

Παρ’ όλο που η συγκεκριμένη ιστορία ίσως να είναι υπερβολικά ανάλαφρη, δίνει βάθος στους χαρακτήρες και τους εξελίσσει σε ένα πρωτόγνωρο και ενδιαφέρον επίπεδο.