Top 100 Marvel Comics

90-81: Casualties Of (Armor or Secret) Wars
88

The Sensational She-Hulk (John Byrne)

1989, 1991-1992Writer/ArtistJohn ByrneMarvel Comics

Η She-Hulk είναι ένας περίεργος χαρακτήρας. Όταν δημιουργήθηκε, από τους Stan Lee και John Buscema, ήταν απλά μια θηλυκή εκδοχή του Hulk, με πολλά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του διασημότερου μέλους της οικογένειας (το alter ego της ηρωίδας, Jennifer Walters, είναι ξαδέρφη του Bruce Banner), συμπεριλαμβανομένου και του “the madder she gets, the stronger she gets”. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν είχε και πολλά που να την κάνουν να ξεχωρίζει.

Όλα αυτά, μέχρι να την πιάσει στα χέρια του ο ιδιοφυής δημιουργός που ονομάζεται John Byrne, και να την κάνει έναν από τους πιο ξεχωριστούς χαρακτήρες του Marvel Universe. Στα χέρια του Byrne, η Jen απέκτησε προσωπικότητα, ύφος, χιούμορ (πολύ χιούμορ), και ένα πραγματικά ενδιαφέρον supporting cast. Παράλληλα, με το συχνό σπάσιμο του τέταρτου τοίχου και τις ποικίλες αναφορές στην Ιστορία και τα tropes των comics, ειδικά στο δεύτερο πέρασμά του από τον τίτλο (ο Byrne έκανε τα SHE-HULK #1-8 και #31-50), ο δημιουργός προσέδωσε αμεσότητα και μοναδικότητα στην ηρωίδα, αλλά και έναν ξέφρενο ρυθμό στις περιπέτειές της, όπου, χωρίς υπερβολή, τα πάντα μπορούσαν να συμβούν! Και όλα αυτά, με κυριολεκτικά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ artwork!!!

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το καλύτερο comic που έχει γράψει και έχει σχεδιάσει ο Byrne, συνυπολογίζοντας όλα τα στοιχεία (ποιότητα σεναρίου/σχεδίου, χαρακτήρες, εύρος, σταθερότητα, σπουδαιότητα, nostalgia factor, κ.λπ.) είναι το FANTASTIC FOUR. Αυτό είναι κάτι στο οποίο συμφωνούν σχεδόν οι πάντες. Το δεύτερο καλύτερο, όμως, είναι τούτο εδώ. Και δεν με νοιάζει ποιος συμφωνεί μαζί μου.

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81