Top 100 Marvel Comics

90-81: Casualties Of (Armor or Secret) Wars
86

Iron Man: Armor Wars

1987-1988WritersDavid Michelinie, Bob LaytonArtistsMark D. Bright, Barry Windsor-Smith, Bob LaytonMarvel Comics

Αν το DEMON IN A BOTTLE ήταν το πρώτο βήμα για την ανάδειξη του Iron Man σε πραγματικά πολύπλοκο χαρακτήρα, το ARMOR WARS ήταν το δεύτερο και τελευταίο. Η επιστροφή των Michelinie και Layton στον τίτλο, είχε ως αποτέλεσμα την πιο κλασική ιστορία του ήρωα.

O Tony ανακαλύπτει ότι ο Justin Hammer έχει μάθει τα μυστικά της τεχνολογίας του και τα έχει πουλήσει σε διάφορους εγκληματίες. Έτσι, αποφασίζει να κυνηγήσει τον καθένα ξεχωριστά και να καταστρέψει τις πανοπλίες και τα όπλα τους. Όντας, όμως, αυτός ο μεγαλύτερος εφιάλτης του, πηγαίνει στα άκρα και συνεχίζει την αποστολή του με την τεχνολογία που έχει στα χέρια της η S.H.I.E.L.D. και η κυβέρνηση.

Διάφορα σταθερά στοιχεία του χαρακτήρα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο ARMOR WARS, ή STARK WARS, όπως λεγόταν αρχικά η ιστορία. Ο Tony χρησιμοποιεί εξειδικευμένες στολές για διάφορες μάχες του, όπως η κλασική Stealth Armor, ενώ το όλο arc του στην ιστορία είναι να καταστρέψει κάθε δείγμα της τεχνολογίας του που δεν βρίσκεται στα χέρια του, με τον φόβο ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διεστραμμένους σκοπούς (ψήγματα του οποίου μπορούμε να δούμε μέχρι και σήμερα στο characterization του), κάτι που είχες ως αποτέλεσμα μια σύντομη μάχη με τον Captain America (τότε γνωστός με το όνομα Captain) και τον διωγμό του από τους Avengers.

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81