Top 100 Marvel Comics

90-81: Casualties Of (Armor or Secret) Wars
82

Runaways

2003-2006WriterBrian K. VaughanArtistAdrian AlphonaMarvel Comics

Το πρώτο τεύχος του RUNAWAYS κυκλοφόρησε το 2003, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας της Marvel να δημιουργήσει ένα νέο imprint, που θα συμβάδιζε περισσότερο με το νέο millennium, με εμφανείς επιρροές από τα manga και την creator-owned λογική της Image.

Το comic αναφέρεται σε μια ομάδα παιδιών που ανακαλύπτουν πως οι γονείς τους αποτελούν μέλη του υποκόσμου και επιθυμούν να καταστρέψουν τη Γη. Παράλληλα, ανακαλύπτουν πως κατέχουν διάφορες υπερδυνάμεις και αποφασίζουν να προδώσουν τους γονείς τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τον κόσμο, αλλά πρώτα προσπαθούν να προστατέψουν τους εαυτούς τους από τους γονείς τους, που αποφασίζουν να τους καταδιώξουν.

O Brian Vaughan, προερχόμενος από την επιτυχία του Y: THE LAST MAN (το οποίο πέρσι, στην αντίστοιχη λίστα της DC, καπάρωσε την 22η θέση), έφερε νέα πνοή στην εταιρία, δημιουργώντας έναν τίτλο μακριά από το παραδοσιακό υπερηρωικό μότιβο, με τις στολές και τα ψευδώνυμα (για αυτό το λόγο οι χαρακτήρες είναι γνωστοί με τα ονοματεπώνυμα τους).

Παράλληλα, έφερε και νέο αίμα, σε επίπεδο χαρακτήρων, τους οποίους δυστυχώς η Marvel τους χρησιμοποιήσε κυρίως ως “φόντο” σε διάφορα άλλα comics, ύστερα από την απομάκρυνση του δημιουργού τους από τον τίτλο. Έναν τίτλο του οποίου την κυκλοφορία η Marvel ματαίωσε δύο φορές, αλλά αποφάσισε να τον επαναφέρει, με αφορμή τη νέα ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Τίποτα, όμως, δεν κατάφερε να φτάσει τη δυναμική και το πλούτο αυτού του πρώτου run.

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81