Top 100 Marvel Comics

80-71: Eternals And The Sunshine Of The Mutant Mind
78

Ruins

1995WriterWarren EllisArtistsCliff Nielsen, Terese Nielsen, Chris MoellerMarvel Comics

Η Marvel έχει μακρά παράδοση στην αφήγηση ιστοριών από εναλλακτικά σύμπαντα, τα οποία εισάγονται με το ερώτημα “What If…?”. Έτσι, πατώντας στα χνάρια του κορυφαίου MARVELS, το RUINS έρχεται να θέσει το εξής: “Τί θα γινόταν, αν όλα πήγαιναν στραβά;”

Και πάλι, πρωταγωνιστής είναι ο φωτογράφος Phil Sheldon. Γυρίζει την Αμερική, ψάχνοντας απάντηση, γιατί όλα τα θαυμαστά γεγονότα (που ξέρουμε ότι δημιούργησαν το Marvel Universe) είχαν τόσο τραγική κατάληξη. Ο Matt Murdock πεθαίνει στο ατύχημα με το φορτηγό, ο Bruce Banner γίνεται μια πράσινη, καρκινική μάζα, και οι δυνάμεις των FF τους σκοτώνουν, καθώς εκδηλώνονται. Όσο για τον Peter Parker, είναι ένα “κωλόπαιδο”, που οι πειραματισμοί του με ραδιενέργεια και αράχνες, ανοίγουν τον δρόμο για μια μεταδοτική, θανατηφόρα μόλυνση.

Τα υπερηρωικά comics δεν συνηθίζουν, λόγω της φύσης τους, να αφηγούνται τραγικές ιστορίες. Έτσι, εδώ, ο Warren Ellis τα δίνει όλα. Κάθε ήρωας εμφανίζεται με την προσωπικότητα και τις δυνάμεις του, μέσα από ένα αρρωστημένο, διεστραμμένο πρίσμα. Το σχέδιο των Cliff Nielsen, Terese Nielsen και Chris Moeller, ανταποκρίνεται πιστά στο πρίσμα αυτό. Σκοτεινές τοποθεσίες, νοσηροί άνθρωποι, και απεικονίσεις θολές, σαν να είναι μέσα στην ομίχλη, όπως ταιριάζει σε κάθε εφιάλτη.

Η μοναδικότητα της ιστορίας και η σαν γροθιά στο στομάχι ωμότητά της, χαρίζει στο RUINS μια επάξια θέση στις 100 καλύτερες ιστορίες της Marvel!

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71