Top 100 Marvel Comics

80-71: Eternals And The Sunshine Of The Mutant Mind
75

Criminal

2006WriterEd BrubakerArtistSean PhillipsMarvel Comics (Icon)

Δίπλα στον ορισμό του “match made in heaven”, θα έβαζα το δίδυμο Ed Brubaker – Sean Phillips. Γιατί όποτε συναντιούνται, μαγικά πράγματα συμβαίνουν. Ειδικότερα για κάποιον σαν εμένα, που λατρεύω το noir σαν είδος!

Το δίδυμο έχει τη μαγική ικανότητα να παίρνει τα κλισέ του είδους και να τα απογειώνει, επαναπροσδιορίζοντάς το. Για παράδειγμα, στο “Coward”, το πρώτο arc της σειράς, συναντάμε τον Leo Patterson, μαέστρο στο να οργανώνει τις τέλειες ληστείες. Μέχρι που μπλέκει με τους λάθος ανθρώπους που τον προδίδουν. Συνηθισμένο, έτσι; Καθόλου. Ο Leo δεν είναι ο σκληροτράχηλος, bad-ass τύπος. Είναι ο δειλός του τίτλου. Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται και κανείς δεν είναι αυτό που δείχνει με πρώτη ματιά στο CRIMINAL.

Αυτό κάνει ο Brubaker σαν κανέναν άλλο: χαρακτήρες με τόσο βάθος, που χάνεσαι στην προσωπικότητα και στη ζωή τους. Κανένας χαρακτήρας δεν είναι ασήμαντος και όλοι έχουν το ρόλο τους, σε ένα τεράστιο, καλοφτιαγμένο μωσαϊκό.

Την ίδια ώρα, το αστείρευτο ταλέντο του Phillips, μπορεί να μετατρέψει μια ιστορία σε εμπειρία. Όσα δεν λέγονται με λόγο, τα συμπληρώνει η εικόνα. Ξέρει πότε να ρίξει σκιές και πότε άπλετο φως, πότε να κάνει το σχέδιο σκληρό, πότε να το μαλακώσει. Θα βρείτε περισσότερο βάθος σε μια σελίδα του CRIMINAL, από ολόκληρα τεύχη σε άλλες σειρές.

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71