Venom Inc. Alpha #1

Ένα εξαιρετικό crossover event μόλις ξεκίνησε

Ο Venom είναι από τους πιο αγαπημένους και κλασικότερους villains του Spider-Man και γενικότερα της Marvel. Έτσι, η ανακοίνωση για ένα νέο, μεγάλο crossover event μεταξύ του VENOM και του AMAZING SPIDER-MAN, είναι σίγουρα ένας λόγος για να ενθουσιαστεί κάθε comic book fan. Το event ξεκίνησε με το VENOM INC. ALPHA και θα συνεχίζεται σχεδόν κάθε εβδομάδα, αφού η ιστορία θα μεταπηδάει από τεύχος του AMAZING SPIDER-MAN σε τεύχος του VENOM, καταλήγοντας τον Ιανουάριο στο VENOM INC. OMEGA. Πολύ θετική η κίνηση της Marvel να μας πει την ιστορία αυτή τόσο γρήγορα, καθώς δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε μήνες, όπως σε άλλες σειρές.

Στην αρχή της ιστορίας, βλέπουμε μια συμμορία να κλέβει την symbiote στολή από μια πράκτορα και πιο συγκεκριμένα από την Mania. Το μυστήριο αυτό εξελίσσεται περεταίρω, όταν ο Flash Thompson ζητάει από τον Peter Parker να βρεθούν, γιατί θέλει την βοήθεια του Spider-Man. Έχει πέσει στην αντίληψή του πως κάποια συμμορία κλέβει τις συμβιωτικές στολές από πολλούς πράκτορες και ο ίδιος θέλει να κάνει κάτι για αυτό, καθώς πιστεύει πως κάτι κακό έρχεται. Ο Peter δείχνει να μην θέλει να ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτό που του είπε ο Flash, όμως τον ακολουθεί ως Spider-Man και βλέπει πως πηγαίνει στην Alchemax. Εκεί βρίσκεται ήδη ο Eddie Brock/Venom, ζητώντας βοήθεια, αφού όπως λέει δεν μπορεί να συγκρατήσει πλέον τις σκοτεινές και επικίνδυνες επιθυμίες της στολής. Ο Spider-Man μπουκάρει μέσα και όλα πάνε ανάποδα. Η στολή δεν μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να πάει με τον Brock ή με τον Thompson, και από την μάχη, το ειδικό serum που είχε φτιάξει ένας επιστήμονας πέφτει πάνω τους και μετατρέπει τον Thompson στον Anti-Venom. Παράλληλα, η συμμορία που κλέβει τις στολές, κάνει έφοδο σε ένα μπαρ και εκεί βλέπουμε πως όλα τα μέλη της φορούν τις κλεμμένες στολές, μετατρέποντας και ένα από τα παλιότερα θύματα του Venom.

Είναι αλήθεια πως η ιστορία έχει πολλά στοιχεία, ίσως επειδή η Marvel είναι σαν να βιάζεται να μας την πει, ίσως επειδή όντως είχαν πολλά να πουν. Όμως, δεν κουράζει, ούτε μπερδεύει. Είναι από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις “φορτωμένων” τευχών, που κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον και σε κάνουν να γυρνάς τις σελίδες διψασμένος για την εξέλιξη της ιστορίας. Είναι καλά δομημένη, τόσο όσον αφορά στο μυστήριο, όσο και στους χαρακτήρες, δίνοντας μας, παράλληλα, μπόλικη δράση και ανατροπές. Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις και πάλι τον Spider-Man να αντιμάχεται τον Venom, πόσο μάλλον σε μια ιστορία που συνδυάζει και μυστήριο αλλά και δυνατούς χαρακτήρες.

Φυσικά, σε όλα αυτά προστίθεται και το εξαιρετικό artwork, που πραγματικά μας δίνει εικόνες άξιες να γίνουν αφίσες. Περιέχει δυο-τρία εκπληκτικά μονοσέλιδα του Spider-Man και του Venom, που σε αφήνουν να χαζεύεις για ώρα.