Superman #36

King Superman?
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Superman #36

WritersPatrick Gleason, Peter J. TomasiArtistDoug MahnkePublisherDC Comics

To Superman #36 κλείνει την ιστορία για την τύχη του πλανήτη Apokolips, τουλάχιστον για την ώρα, με τις πολιτικές δυνάμεις να εμπλέκονται σε μια βίαια σύγκρουση από την οποία νικητές βγαίνουν οι Forgotten People, που ζητούν από τον Superman να γίνει ο ηγέτης τους. Ο ίδιος δέχεται και εγκαθιστά μια δημοκρατική μορφή διακυβέρνησης, βγάζοντας έναν λόγο σχετικά με τις αξίες ενός τέτοιου πολιτεύματος και υπόσχεται να προσφέρει τη βοήθεια του στο μέλλον, όποτε οι κάτοικοι του Apokolips τον χρειαστούν.

Ο λόγος περί δημοκρατίας, με τις άμεσες αναφορές στην Αμερική, τη δεύτερη πατρίδα του Superman, μάλλον εμφανίζεται άκυρος στην παρούσα συγκυρία, δεδομένων και των ανησυχητικών παγκόσμιων πολιτικών εξελίξεων που προκαλεί η διακυβέρνηση του Trump. Αν και η ιστορία ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, η κατάληξη της προκαλεί μια κάποια αμηχανία, δεδομένης και της αλλαγής στάσης του Lex Luthor απέναντι στον Superman. Το μέλλον θα δείξει πόσο πετυχημένο θα είναι το νέο καθεστώς στο πλανήτη του Darkseid και πόσο αποτελεσματικές οι επιλογές της Super-family.

Το artwork, πάντως, εξακολουθεί να είναι ικανοποιητικό, με τις φιγούρες να ξεπροβάλλουν περήφανα από τα ουδέτερα backgrounds και την άφθονη δράση. Οι επιλογές των χρωμάτων δημιουργούν ένα επίσης όμορφο αποτέλεσμα, με τη μίξη των αποχρώσεων του μπλε πια, αντί για του κόκκινου, για την Apocalips, και του μώβ για τα ειδυλλιακά πρωινά στην Metropolis.

Συνολικά, το Superman #36 είναι ένα άξιο προσοχής τεύχος, που όμως εγείρει αρκετά ερωτήματα, τα οποία ελπίζουμε να απαντηθούν σύντομα!