Top 100 Marvel Comics

70-61: Requiem For A Surfer's Dream

Βρισκόμαστε χοντρικά στο ένα τρίτο της διαδρομής, και στην τρέχουσα δεκάδα συναντάμε δύο Captains, έναν Surfer, παλιούς X-Men, αλλά και το πιο επικό Avengers story όλων των εποχών!

70

X-Men (Lee/Kirby)

1963-1965WriterStan LeeArtistJack KirbyMarvel Comics

Το μακρινό 1963, μόλις μερικές μέρες μετά την άφιξη των Avengers στα comics, εμφανίζεται μια νέα ομάδα, από τους ιδιοφυείς Stan Lee και Jack Kirby, οι X-Men. Εξ αρχής, το γκρουπ φάνηκε να διαφέρει από τα συνηθισμένα, ενώ εκείνη την εποχή αντιμετωπιζόταν, αρχικά, ως το αποπαίδι της Marvel. Ο βασικός πυρήνας του comic, όμως, που αργότερα μετέτρεψε τον τίτλο σε ναυαρχίδα της εταιρείας, είχε αρχίσει να σχηματίζεται στα πολύ ικανά χέρια των δημιουργών του – γεμάτοι ρεαλισμό, ηρωισμό αλλά και ελαττώματα, οι ανιδιοτελείς μεταλλαγμένοι, Cyclops, Angel, Marvel Girl, Beast, Iceman, υπό την καθοδήγηση του Professor X, αντιμετωπίζουν την περιθωριοποίηση και την κατακραυγή του κόσμου, προσπαθώντας να τον προστατέψουν από απειλές του είδους τους και όχι μόνο.

Μια ιστορία άκρως διαχρονική και καυστική, ακόμη και σήμερα, που προβλημάτιζε καθώς ψυχαγωγούσε, με θέματα όπως ο ρατσισμός, η ηθική και η πολιτική του τότε. Παράλληλα, οι περισσότεροι χαρακτήρες που κοσμούν και τώρα τον κόσμο των X-Men, εντοπίζονται σε αυτά τα πρώτα τεύχη. Magneto, Brotherhood of Evil Mutants, Bolivar Trask, Juggernaut και, φυσικά, οι Sentinels, είναι μερικοί από τους περίφημους villains που συναντάμε για πρώτη φορά στις σελίδες των Lee και Kirby.

Με 54 χρόνια στην πλάτη τους, οι X-Men είναι μια από τις πιο εμβληματικές υπερηρωικές ομάδες, με επιτυχημένες πλέον μεταφορές σε μικρή και μεγάλη οθόνη. Και όλα ξεκίνησαν από αυτό το run των δύο τιτάνων της βιομηχανίας των comics.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61