Top 100 Marvel Comics

70-61: Requiem For A Surfer's Dream
61

Avengers Forever

1998-1999WritersKurt Busiek, Roger SternArtistCarlos PachecoMarvel Comics

Στα τέλη των 90s, η Marvel είχε αρχίσει να συνέρχεται από τις επιπτώσεις της κατάρρευσης του speculators bubble. Ο Busiek είχε ήδη ένα αξιόλογο run στο AVENGERS (μαζί με τον George Perez), αλλά αυτό ήταν απλά η προθέρμανση. Τίποτα δεν μπορούσε να μας προετοιμάσει για αυτό που θα ακολουθούσε.

Στο μέλλον, η ανθρωπότητα έχει εκδηλώσει το Destiny Force, με αποτέλεσμα να θεωρείται απειλή για το σύμπαν. Καταλύτης ήταν ο Rick Jones και έτσι ο Immortus αποφασίζει να τον εξοντώσει για να αποτρέψει αυτό το μέλλον. Με τη βοήθεια του Libra και σύμμαχο τον Kang, o Rick συγκεντρώνει μια ομάδα Avengers από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, για να τον αντιμετωπίσει.

Το Avengers Forever εδραίωσε τον Busiek ως έναν από τους καλύτερους superhero writers, με βαθιά γνώση του Marvel continuity και της ιστορίας των Avengers, κάτι που ελάχιστοι έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα, η βοήθεια του βετεράνου των Avengers, Roger Stern, ήταν σημαντική. Αν είστε long-time fans, θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα τις πολυάριθμες αναφορές σε όλο το Avengers continuity και τον τρόπο που έδεσαν με την ιστορία.

Οι Pacheco και Merino εκτόξευσαν την καριέρα τους μετά από αυτό και δικαίως! Χωρίς κανένα fill-in, σχεδίασαν 12 εκπληκτικά τεύχη on time. Η κλίμακα και η πολυπλοκότητα της ιστορίας, με τα πολλαπλά subplots και το larger-than-life action, σε συνδυασμό με το artwork, κατέστησαν το AVENGERS FOREVER instant classic, μια από τις καλύτερες ιστορίες Avengers ever και ένα από τα καλύτερα superhero comics των 90s. Δυστυχώς, δεν έχουμε ξαναδεί κάτι αντίστοιχο στους Avengers από τότε.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61