Top 100 Marvel Comics

70-61: Requiem For A Surfer's Dream
63

Captain Britain (Moore/Davis)

1981-1983WriterAlan MooreArtistAlan DavisMarvel UK

Κατ’ αρχάς, να πούμε ότι το 99% του run δημοσιεύτηκε εξ’ ολοκλήρου σε τέυχη που κυκλοφόρησαν στη Βρετανία μέσω της Marvel UK (SUPER-HEROES #377-388, THE DAREDEVILS #1-11, MIGHTY WORLD OF MARVEL #7), κάτι που, για τη συγκεκριμένη πάντα εποχή, κάνει πιο εντυπωσιακό το επίτευγμα αυτού του υπερηρωικού έπους.

Παράλληλες διαστάσεις, πολιτική, μια κριτική ματιά στη Βρετανική κοινωνία στις αρχές των 80s, ανθρωπόμορφοι αρουραίοι, και τα πρώτα δείγματα δουλειάς δύο τεράστιων μορφών του χώρου, οι οποίοι θα έπαιζαν καταλυτικό ρόλο (περισσότερο ο Moore, φυσικά) στην εξέλιξη των comics. Με σημαντικό impact και στο Made in USA Marvel Universe, μια και η Betsy Braddock (δημιούργημα του Claremont), η αδερφή του καλού μας Captain, θα γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα μέλη των X-Men, η γνωστή μας Psylocke.

Μην περιμένετε πολλά λόγια (δεν μας παίρνει, άλλωστε, και ο χώρος ) για ένα από τα καλύτερα runs που έγιναν ποτέ. Βρείτε οπωσδήποτε τα TPBs που επανέκδωσαν την ιστορία, ή αν έχετε την οικονομική δυνατότητα, αγοράστε το omnibus. Και για το trivia του θέματος, να πούμε πως ο λόγος που η συνεργασία Marvel-Moore διακόπηκε άδοξα, ήταν κάποια χρωστούμενα στον συγγραφέα. Ίσως και αυτός να ήταν ο λόγος που ο Captain Britain ήταν και ο μοναδικός ήρωας της Marvel που έγραψε o Moore.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61