Top 100 Marvel Comics

70-61: Requiem For A Surfer's Dream
62

Captain America (DeMatteis/Zeck)

1981-1983WriterJ.M. DeMatteisArtistMike ZeckMarvel Comics

Πιάστε στα χέρια σας (ή δείτε σε οθόνη, δεν έχει σημασία πραγματικά) οποιοδήποτε από τα εξώφυλλα του Mike Zeck σε αυτό το run. Το στήσιμο, οι σκιάσεις, τα χρώματα. Όλα αυτά δημιουργούν προσδοκίες για αντίστοιχο περιεχόμενο στις σελίδες, οι οποίες, ευτυχώς, εκπληρώνονται πλήρως. Ο Mike Zeck είναι ένας υπέροχος superhero καλλιτέχνης, με δυναμικό artwork, που το διακατέχει μια μόνιμη ένταση, ενώ χειρίζεται ικανότατα και τις πιο ήρεμες στιγμές.

Όσο για τον J.M. DeΜatteis, τον συγγραφέα που ανέλαβε τον τίτλο στο #261 και για τα περισσότερα από τα επόμενα 40 τεύχη, μόνο καμία δευτεράντζα δεν είναι ο κύριος. Κατανόησε τον χαρακτήρα, πρόσθεσε πινελιές στο μύθο του, ενώ από την γραφομηχανή του (υποθέτω, δεκαετία του ’80 ήταν!) βγήκαν πολλές αξέχαστες ιστορίες συγκρούσεων με κλασικούς villains, με τους συμμάχους του Cap πάντα στο πλευρό του.

Βέβαια, δεν έλειπαν και οι προβληματισμοί για τον ρόλο του Captain America ως σύμβολο, απαραίτητο στοιχείο του μύθου του. Όσο για προσωπική αδυναμία, θα σταθώ στα τεύχη #286-288, μια ιστορία με ταξίδι στο χρόνο και, φυσικά, Deathlok!

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61