Eugenic #2

200 χρόνια μετά...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Eugenic #2

WriterJames Tynion IVArtistEryk DonovanPublisherBoom! Studios

Αυτά συμβαίνουν όταν κάποιος νομίζει πως τα ξέρει όλα…

Το 16% του παγκόσμιου πληθυσμού είχε ανοσία στις μεταλλαξιογόνες παρεμβάσεις του Crane. Τώρα, 200 χρόνια μετά, οι απόγονοί τους είναι έγκλειστοι σε εννέα πόλεις-γκέτο, όπου οι “Numans” τούς έχουν σαν κοπάδια από πειραματόζωα. Όμως, τα “Παιδιά του Σαμίρ” χτίζουν την αντίσταση…

Το σενάριο του James Tynion IV δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο. Τυπική δυστοπία επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, κάτι κάνει την ιστορία να έχει δύναμη. Ίσως είναι ότι το κακό ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις. Ίσως ότι το να παίζει κάποιος με τα γονίδιά σου, αλλάζει το ίδιο το “είναι” σου. Ή, μπορεί, η περιορισμένη έκταση της σειράς να μην αφήνει περιθώρια για φλυαρίες, φτιάχνοντας ένα συμπυκνωμένο, συμπαγές σενάριο. Ακόμη και αν, κάποιες στιγμές, η μαζικότητα των πληροφοριών σε “μπουκώνει”.

Το σχέδιο κυμαίνεται στα πλαίσια του ικανοποιητικού. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές, λόγω των “παραμορφώσεων” και ο Eryk Donovan τις αποδίδει αρκετά καλά. Με διαφορετική τεχνοτροπία, βέβαια, θα μπορούσαν να είναι ακόμη πιο εφιαλτικές.

Το κλείσιμο θα εξελιχθεί 200 χρόνια πιο πέρα στο μέλλον και τα σημάδια είναι δυσοίωνα…