Justice League #34

Μια ενδιαφέρουσα αλλαγή παραστάσεων
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League #34

WriterChristopher PriestArtistPete WoodsPublisherDC Comics

Μέσα από μια “Another day at the office” συνταγή, το τεύχος αρχίζει με την ομάδα να βρίσκεται αντιμέτωπη με τρείς απειλές – μια ομηρία, έναν σεισμό, και μια εξωγήινη εισβολή. Κλασσικά εικονογραφημένα, ε; Και όμως, όχι. Καθώς ο team leader, Batman, καταπονημένος μετά από τέσσερις μέρες αϋπνίας, συντονίζει τα μέλη και τα πλάνα προσέγγισης, κάνει ένα σημαντικό λάθος, το οποίο, εν τέλει, κοστίζει ζωές, εγείροντας νέα ερωτήματα για τη Justice League.

Αυτό που μου άρεσε στο τεύχος, σε πρώτο επίπεδο, είναι ότι ο Priest ξεκινάει δυναμικά το run του, με ένα down to earth σκηνικό. Τα μέτωπα πολλά αλλά καθημερινά, θα έλεγε κανείς, για την υπερηρωική ομάδα, και το πλαίσιο καλοστημένο, με έξυπνους διαλόγους, κυρίως ανάμεσα σε Simon και Jessica. Πολύ επιτυχημένη είναι και η συνεργασία μεταξύ των μελών, καθώς ο συγγραφέας μας δείχνει τη στρατηγική και την χημεία που υπάρχει, ως υπόστρωμα, πίσω από οποιαδήποτε κίνηση.

Το σημείο, όμως, που κερδίζει τις εντυπώσεις, είναι φυσικά η λάθος κρίση του Batman, η οποία φαίνεται ότι θα έχει άμεσες επιπτώσεις, στη συνέχεια του comic. Αβέβαιο είναι κατά πόσο η υποτίμηση του ομώνυμου χαρακτήρα, λειτουργεί ως αυτοσκοπός, ή είναι κομμάτι μιας μεγαλύτερης πλεκτάνης, το σίγουρο, παρ’ όλα αυτά, είναι ότι καταφέρνει να προκαλέσει ξεκάθαρη αγωνία στον αναγνώστη, κάτι το όποιο έλειπε από τη σειρά.

Το σχέδιο και χρώματα του Woods κινούνται στα ποιοτικά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει ο σχεδιαστής, τόσο στην απόδοση του χώρου και των προσώπων, όσο και στα καλοβαλμένα τρισδιάστατα panels, κυρίως στις πρώτες σελίδες του τεύχους.