Top 100 Marvel Comics

60-51: You Will Meet A Tall Doctor Strange
57

Daredevil (O’Neil/Mazzucchelli)

1984-1986WriterDennis O'NeilArtistDavid MazzucchelliMarvel Comics

Επειδή οι editors προφανώς νομίζουν ότι είμαι κάποιο ξετρελαμένο fanboy του Daredevil, εκτός από το run της Ann Nocenti, μου ανέθεσαν να γράψω και για την συνεργασία του Dennis O’Neil με τον David Mazzucchelli. (Το τελευταίο μου κείμενο σε αυτό το Top 100 για το DAREDEVIL, σας το υπόσχομαι.)

Θα ήταν μεγάλο ψέμα να πει κανείς ότι η προσφορά των δύο D (του O’Neil και του Mazzucchelli δηλαδή) στη σειρά, είναι κάτι λιγότερο από αξιομνημόνευτη. Από πλευράς πλοκής, στα comics του διδύμου είδαμε την σχέση του Matt Murdock με τον Foggy Nelson να δοκιμάζεται (για ακόμη μια φορά), τον πόλεμο του Daredevil με τον Micah Synn και την ανίερη συμμαχία του προστάτη της Hell’s Kitchen με τον ορκισμένο του εχθρό, τον Kingpin, την αυτοκτονία της Heather Glenn αλλά και τη μάχη του Daredevil με τον Gladiator (ένα τεύχος στο οποίο, μάλιστα, συμμετείχε και ο Frank Miller ως σεναριογράφος). Η άρτια δομημένη ιστορία του O’Neil πλαισιώθηκε από το αριστοτεχνικό σχέδιο του Mazzucchelli, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση: οι μάχες του Daredevil με τους εχθρούς του θύμιζαν σκηνές από ταινίες, τα πρόσωπα των χαρακτήρων ήταν άλλοτε όμορφα, άλλοτε μυστηριώδη και δραματικά και άλλοτε τρομαχτικά (εξαρτάται από την περίσταση).

Με λίγα λόγια, η δουλειά των δύο καλλιτεχνών ήταν εξαίσια και ανέβασε ακόμα ψηλότερα τον πήχη για την ποιότητα του DAREDEVIL.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51