Top 100 Marvel Comics

50-41: Bringing Out The Dead Mutants
46

Groo The Wanderer

1985-1994WritersMark Evanier, Sergio AragonésArtistSergio AragonésMarvel Comics (Epic)

Ποτέ ξανά η επική φαντασία δεν ήταν τόσο αστεία!!! Με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία που είχε σειρά η CONAN THE BARBARIAN, ο Sergio Aragonés αποφάσισε να φτίαξει (αρχικά για την Pacific και εν συνεχεία για την ίδια εκδοτική από την οποία κυκλοφορούσε και ο Conan) τον πιο γελοίο ήρωα επικής φαντασίας και να μοιράσει άφθονο γέλιο.

Ο Groo είναι ένας πολεμιστής που προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην με τα δύο σπαθιά του. Και κανονικά, θα έπρεπε να μπορεί. Γιατί, όλα κι όλα, “Now Groo does what Groo does best!”, το οποίο είναι να σφάζει με εξαιρετική τεχνική τους πάντες. Είναι, όμως, όλα τα άλλα στα οποία δεν το… έχει. Προικισμένος με μια ασυναγώνιστη βλακεία, καταστρέφει – άθελα του, πολλές φορές – πόλεις ολόκληρες. Ακούει ο κόσμος Groo και τρέχει πανικόβλητος να σωθεί.

Ο Aragonés, αντίθετα με τον Groo, έκανε έναν πραγματικό άθλο. Κατόρθωσε να έχει μεγάλη επιτυχία με ένα χιουμοριστικό comic, την εποχή που μεσουρανούσε ο Archie και η παρέα του, και το GROO εδραίωθηκε ως μια φρέσκια κωμική σειρά σε μια μεγάλη mainstream εταιρία, που είναι γνωστή σχεδόν αποκλειστικά για τους υπερήρωές της.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41