Top 100 Marvel Comics

50-41: Bringing Out The Dead Mutants
45

Avengers Annual #7 & Marvel Two-In-One Annual #2

1977Writer/ArtistJim StarlinMarvel Comics

Ο Thanos, παράφρων Τιτάνας με μια αλλόκοτη κάψα για τον Θάνατο, μετά την ήττα του από τον Captain Marvel και την εγκατάλειψη από την “καλή του”, μαθαίνει για τα Infinity Gems. Αρχίζει να τα μαζεύει, με στόχο να τα χρησιμοποιήσει για να αφανίσει τα αστέρια, ως δώρο συμφιλίωσης προς τον Θάνατο. Ο Adam Warlock βρίσκει τη Gamorra ετοιμοθάνατη σε έναν νεκρό πλανήτη και την απορροφά στο μόνο Infinity Gem που έχει ο ίδιος.

Επιστρατεύοντας τη βοήθεια των Avengers και του Captain Marvel, ο Warlock κινείται εναντίον του Τιτάνα, που έχει έρθει να καταστρέψει τον Ήλιο. Όταν οι Avengers φτάνουν στο σκάφος, βρίσκουν εγκεφαλικά νεκρό τον νάνο Pip, φίλο του Warlock. Εκείνος τον σκοτώνει και τον απορροφά επίσης μέσα στο Infinity Gem. Στη μάχη που ακολουθεί, ο Warlock πεθαίνει στα χέρια του Thanos, δίνοντας αρκετό χρόνο στους Avengers να αποτρέψουν τα σχέδια του Τιτάνα, ο οποίος υποχωρεί, ενώ ο Warlock απορροφάται από το Infinity Gem του, όπου βρίσκει τη γαλήνη ανάμεσα σε νεκρούς εχθρούς και φίλους…

…Αλλά η ιστορία δεν ολοκληρώνεται εκεί. Στο MARVEL TWO-IN-ONE ANNUAL #2, ο Spider-Man παρακολουθεί σε προφητικά όνειρα τα τεκταινόμενα, καθώς και τη νέα επίθεση του Thanos στους Avengers, οπότε επιστρατεύει τη βοήθεια του Thing. Ακολουθούν σφαλιαρίδια άνευ σημασίας, καθώς ο ρόλος του συγκριτικά ασήμαντου Spider-Man είναι να ελευθερώσει τον Warlock από το πετράδι του, για μια τελευταία πράξη ηρωισμού, πριν την οριστική γαλήνη: την εξόντωση του Thanos.

Oι ήρωες κηδεύουν τον Warlock, τη Gamorra και τον Pip και ο Captain Marvel εκφωνεί έναν συγκλονιστικό επικήδειο, που μοιάζει να προοιωνίζει τον δικό του θάνατο, πέντε χρόνια αργότερα, πάλι δια χειρός Jim Starlin.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41