Top 100 Marvel Comics

50-41: Bringing Out The Dead Mutants
43

Amazing Spider-Man (Stern/Romita Jr.)

1981-1983WriterRoger SternArtistJohn Romita Jr.Marvel Comics

Αμέσως μετά το πέρασμα του από το SPECTACULAR SPIDER-MAN, o ταλαντούχος Roger Stern, αναλαμβάνει το AMAZING SPIDER-MAN, σε συνεργασία με τον τότε ανερχόμενο John Romita Jr., παραδίδοντας ένα από τα κλασσικότερα runs, όχι μόνο στην ιστορία του τίτλου, αλλά και του χαρακτήρα γενικότερα! Για τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι το τεύχος #250, οι αναγνώστες του τίτλου έγιναν μάρτυρες μιας συνεργασίας μεταξύ ενός ήδη καταξιωμένου συγγραφέα, δηλωμένου οπαδού του Spidey, και ενός καλλιτέχνη που έδειχνε, σιγά και σταθερά, να βρίσκει πλέον το δικό του ύφος και να ξεφεύγει από τη σκιά του ζωντανού θρύλου πατέρα του.

Αναμφίβολα, το storyline “Nothing Can Stop The Juggernaut!”, μια ιστορία ύφους “Δαβίδ εναντίον Γολιάθ”, αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές της συνεργασίας αυτής, αλλά σίγουρα όχι τη μοναδική. Ο Roger Stern παρουσίασε μια αναβαθμισμένη, ως προς τον ρόλο της, Black Cat, ενώ η δημιουργία του Hobgoblin, ενός από τους τελευταίους μεγάλους αντιπάλους του Spider-Man, άφησε μια σημαντικότατη κληρονομιά.

Όσο για τον χειρισμό του Peter Parker και του iconic cast χαρακτήρων που τον περιβάλλει, δεν υπήρξε τίποτα άλλο από υποδειγματική. Αν θέλετε να διαβάσετε κάποιες από τις καλύτερες ιστορίες με τον Spider-Man της δεκαετίας του ’80, δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε από εδώ!

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41