Top 100 Marvel Comics

40-31: The Spider-Men In Black
31

Uncanny X-Men (Claremont/Romita Jr.)

1983-1986WriterChris ClaremontArtistJohn Romita Jr.Marvel Comics

Όταν ο John Romita Jr. ανέλαβε εκτάκτως το σχέδιο της σειράς, που ήταν γνωστή για την ανάδειξη σχεδιαστών σε superstars, ήταν ήδη ένας από τους νέους superstars της Marvel. Το τριετές run του, όμως, ήταν αυτό που τον έφερε στα επίπεδα του ζωντανού θρύλου! Όσο για τον resident writer του τίτλου, τον Chris Claremont; Αυτός βασίστηκε στον νέο σχεδιαστή του, προκειμένου να… σκοτεινιάσει ακόμη περισσότερο τις ζωές των αγαπημένων του μεταλλαγμένων!

Η τροπή κάθε run, άλλωστε, μπορεί να κριθεί, σε γενικές γραμμές, και από τους άτυπους πρωταγωνιστές του. Και σε αυτή την περίπτωση, άτυπη πρωταγωνίστρια είναι η Rachel Summers, η κόρη των Scott και Jean, από ένα ακόμη απελπιστικό μέλλον για τους μεταλλαγμένους. Οι σπάνιες εικόνες που μας παρουσιάζουν οι δημιουργοί από αυτό το μέλλον, αλλά και οι εκφράσεις της Rachel, κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, στο να κάνουν ακόμη πιο σκοτεινό το run των δύο στο UNCANNY X-MEN. Αλλά αποτελούν μόνο ένα κομμάτι, σε μια σειρά τευχών, που περιλαμβάνουν εικόνες του σκληρού τραυματισμού του Xavier, την καθοδήγηση των X-Men από τον Magneto και τις εμφανίσεις του Nimrod, του Sentinel από το εφιαλτικό μέλλον. Και, φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το επετειακό (και ένα από τα προσωπικά αγαπημένα μου τεύχη) #200, με τη δίκη του Magneto.

Τέλος, ο Romita Jr. είναι υπεύθυνος και για κάποιες από τις στοιχειωτικές εικόνες του “Mutant Massacre”, αλλά αυτές καλύφθηκαν αλλού… Σε κάθε περίπτωση, όμως, όλοι μπορούν να επιλέξουν τις αγαπημένες τους εικόνες από ένα run που έχει άφθονες τέτοιες!

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31