Top 100 Marvel Comics

40-31: The Spider-Men In Black
38

Captain Marvel (Jim Starlin)

1972-1974WritersJim Starlin, Mike Friedrich, Steve EnglehartArtistJim StarlinMarvel Comics

Βρισκόμαστε στο 1973 και ο νεαρός Jim Starlin κάνει τα πρώτα του βήματα στη Marvel. Έχει μόλις ολοκληρώσει τρία τεύχη του IRON MAN (όπου έχει εισάγει στο Marvel Universe έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Thanos) και αναλαμβάνει να επαναπαροσδιορίσει εναν χαρακτήρα, ο τίτλος του οποίου μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε γνωρίσει ιδιαίτερη επιτυχία. Τον Captain Marvel!

O ήρωας Mar-Vell θα γίνει ο προστάτης ολόκληρου του σύμπαντος και θα έρθει αντιμέτωπος με τον Τιτάνα Thanos. Ο Thanos, με την απίθανη δύναμη του cosmic cube, θα γίνει κάτι σαν μια παράφρονη θεότητα, με τη δύναμη να αλλάζει την ίδια την πραγματικότητα. Ακόμη και η δύναμη του Captain Marvel μοιάζει πολύ μικρή και ο αγώνας φαίνεται χαμένος από την πρώτη στιγμή.

Απίστευτος λυρισμός, με παντοδύναμες φιγούρες, χαμένες μέσα στην απεραντοσύνη του σύμπαντος. Ο Starlin δίνει μια νέα κοσμική διάσταση στο σύμπαν της Marvel και γράφει μια από τις αξεπέραστες στιγμές του. Ταυτόχρονα, αποδεικνύει πόσο ικανός σχεδιαστής είναι, με υπέροχες σκηνές γεμάτες δύναμη και στησίματα που απηχούν κάτι από τη μεγαλειώδη φαντασία του Steve Ditko. Πολλές δεκαετίες μετά, οι ιστορίες αυτές εξακολουθούν να διατηρούν τη φρεσκάδα και το μεγαλείο που είχαν όταν πρωτοεκδόθηκαν.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31