Top 100 Marvel Comics

40-31: The Spider-Men In Black
34

Amazing Spider-Man (DeFalco/Frenz)

1984-1986WriterTom DeFalcoArtistRon FrenzMarvel Comics

Υπάρχουν ιστορίες, ή περίοδοι, σε έναν τίτλο, οι οποίες σου έχουν μείνει στο μυαλό ως αίσθηση. Πάνω-κάτω το τι έγινε, τι απέπνεε το σχέδιο, ποιοι χαρακτήρες συμμετείχαν, τι είδους ιστορία ήταν, σε ποια φάση θα καθόσουν να την ξαναδιαβάσεις. Και άλλες που, όσα χρόνια κι αν περάσουν, εντυπώνονται στο μυαλό σου, για τις ιδιαίτερες στιγμές τους. Ένα συγκεκριμένο panel, ή μία σεκάνς, ένα ανατρεπτικό γεγονός, μια σοκαριστική αποκάλυψη, κάτι που περίμενες καιρό να συμβεί, κάτι που είχες φανταστεί στα fanboyish όνειρά σου και, πέρα από κάθε προσδοκία, το είδες να συμβαίνει.

Μπορεί να μη θυμάσαι ποιοι δημιουργοί ήταν υπεύθυνοι για αυτά, θυμάσαι όμως τον Peter Parker να ανακαλύπτει “the hard way” τις ιδιότητες της νέας, μαύρης στολής του, όπως θυμάσαι και την αμυδρή, υποβόσκουσα sci-fi noir αίσθηση, που πλανιόταν πάνω από αυτή την ιστορία. Θυμάσαι τη Mary Jane να αποκαλύπτει στον Peter ότι γνωρίζει πως είναι ο Spider-Man, θυμάσαι την απομάκρυνσή του από τη θεία May, επειδή αποφάσισε να παρατήσει τις σπουδές του. Θυμάσαι τον Hobgoblin και το σοκ της (ψευδο)αποκάλυψης του ποιος είναι. Θυμάσαι έναν στιλιστικό εκσυγχρονισμό των χαρακτήρων, τον Peter πού και πού αξύριστο και ρέμπελο, την MJ λιγότερο κορίτσι και περισσότερο γυναίκα, θυμάσαι την εμπλοκή των Fantastic Four στην απομάκρυνση του alien symbiote και την αστεία σκηνή του Amazing Bag-Man! Θυμάσαι τις πρώτες περιπέτειες του ήρωα με τη μαύρη στολή.

Αν θυμάσαι όλα αυτά, τότε είχες την τύχη να διαβάσεις το run των DeFalco/Frenz. Κι αν τα ξέρεις από άρθρα, ήρθε επιτέλους ο καιρός, να διαβάσεις και τις ίδιες τις ιστορίες!

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31